Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Smart Battery Case voor iPhone 11 (Pro) heeft camera-knop

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Smart Battery Case iPhone 11 Pro


Lees verder na de advertentie

Hij gaat er niet vandoor met de schoonheidsprijs, maar praktisch is-ie wel: Apple’s Smart Battery Case, met een ingebouwde accu voor je iPhone. Aan de allernieuwste versie voor de iPhone 11 heeft Apple nog een handigheidje toegevoegd: een cameraknop.

Smart Battery Case iPhone 11 (Pro)

De nieuwe Smart Battery Case voor de iPhone 11 is sinds deze week verkrijgbaar. Apple maakt dit soort hoesjes al een aantal jaren, en nu dus voor het eerst met een speciale cameraknop. Daarmee start je de Camera-app, ook wanneer je iPhone is vergrendeld. ‘Met een tikje maak je een foto. Als je de knop langer ingedrukt houdt, maak je een video. En natuurlijk werkt ’ie ook voor selfies’, aldus Apple.

Smart Battery Case röntgen

Reparatie-site iFixit heeft een röntgenfoto gemaakt van het hoesje en daarop is te zien hoe de fotoknop werkt. Want anders dan je zou verwachten, is hij niet verbonden met de fysieke cameraknoppen (de volumeknoppen) op de iPhone zelf. Vanaf de knop lopen twee lijntjes naar de batterij. Van daaruit maken ze een bochtje richting circuitbord, die weer verbonden is met de Lightningpoort. Via deze route wordt er een signaaltje doorgegeven zodat het ontgrendelen van de telefoon niet meer nodig is.

Handige widget in het Berichtencentrum

Dit speciale hoesje is net zoals de iPhone zelf draadloos oplaadbaar en je kunt hem tegelijkertijd met je telefoon opladen. Een groot voordeel is dat de batterijstatus van deze powerbank te zien is in een widget in het Berichtencentrum. Zo kom je nooit meer voor verrassingen te staan: je iPhone heeft een tot 50 procent langere batterijduur.

Prijzen en beschikbaarheid

De Smart Battery Case is er voor de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Voor de iPhone 11 is hij beschikbaar in wit en zwart, voor de iPhone 11 Pro (Max) daarnaast ook nog in rozenkwarts. Alle modellen kosten € 149.