Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

macOS Monterey 12.3 beta 4 is uit: officiële release nadert

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Universele bediening


Lees verder na de advertentie

Je mag binnenkort een grote update verwachten voor je Mac. Waarschijnlijk verschijnt macOS Monterey 12.3 ergens in maart en Apple is de software nu al druk aan het testen. Inmiddels is macOS Monterey 12.3 bèta 4 verschenen. De officiële release nadert dus, en brengt veel nieuws naar je Mac.

Nieuwe functies voor je Mac

In bèta’s zitten al de vernieuwingen die straks naar alle Macs komen. Ten opzichte van de vorige macOS bèta is er niet veel nieuws onder de zon. Maar wat mag je nou straks voor nieuwe functies op je MacBook of iMac verwelkomen? Dit zijn de opmerkelijkste vernieuwingen:

  • De functie werd lang uitgesteld, maar eindelijk maakt Universele bediening zijn debuut. Je kunt je Mac en iPad met dezelfde muis en hetzelfde toetsenbord aansturen. Maar toch werkt het anders dan Sidecar.
  • Nieuwe emoji’s. Want je kunt nooit genoeg emoji’s hebben. Wat dacht je van een zwangere man, een röntgenfoto en een discobal?
  • Aan je wachtwoorden in iCloud Sleutelhanger kun je voortaan aantekeningen toevoegen, een optie die veel andere wachtwoordmanagers al kennen.

macOS Monterey 12.3 beta 4 ook op jouw Mac?

Op dit moment is zowel de ontwikkelaars- als de publieke bèta te downloaden. Meehelpen met testen? Schrijf je in via het Apple Beta Software Program.

Je kunt natuurlijk ook op de definitieve versie wachten. Heel lang gaat dat waarschijnlijk niet meer duren. Deze macOS-update zou samen kunnen vallen met het eerste Apple-event van dit jaar, en dat is in het meest optimistische geval al op 8 maart. We verwachten dan ook dat Apple enkele productaankondigingen doet, waaronder een nieuwe Mac en een vernieuwde versie van de iPhone SE. Lees er meer over in ons artikel Apple Event maart 2022: dit zijn onze verwachtingen.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!