Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

macOS Monterey 12.2.1 is uit: lost batterijprobleem op

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
macOS Monterey


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren macOS Monterey 12.2.1 uitgebracht. Het gaat om een relatief kleine tussentijdse update, maar hij is wel interessant voor iedereen die bluetooth accessoires gebruikt bij een Intel-Mac.

macOS Monterey 12.2.1: wat is er nieuw?

Nog maar twee weken geleden verscheen macOS 12.2. En sinds die tijd klagen Mac-gebruikers volop dat de batterij van hun MacBook in sluimerstand bijzonder snel leegloopt. Al snel werd de link gelegd met bluetooth accessoires. Het probleem trad op bij MacBooks met een Intel-chip.

Het bleek inderdaad te gaan om een bug, en die heeft Apple met deze update verholpen. In Apple’s release-notes wordt het zo geformuleerd:

‘macOS 12.2.1 biedt belangrijke beveiligingsupdates en lost een probleem op voor Intel-Macs waarbij de batterij mogelijk lading verliest tijdens de sluimerstand wanneer er verbinding is met Bluetooth-randapparatuur.’

Reden genoeg dus om deze update van macOS Monterey te installeren, ondanks het gebrek aan nieuwe functies.

macOS Monterey 12.2.1 downloaden


kooptip

macOS Monterey 12.2.1 kun je gratis downloaden. Open Systeemvoorkeuren, en selecteer ‘Software-update’. Klik dan op ‘Werk nu bij’ en doorloop de vervolgstappen.

macOS 12.3 komt eraan

macOS 12.2.1 is een kleine tussentijdse update voor het snel verhelpen van een irritant probleem. Ondertussen werkt Apple ook al aan de volgende versie: macOS 12.3. Die update bevat wel diverse grote nieuwe functies, waaronder Universele bediening en nieuwe emojitekens. Meer hierover lees je in ons artikel over de nieuwe features van macOS 12.3.