Terug naar Krijgt macOS 13 deze imposante naam?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Krijgt macOS 13 deze imposante naam?

Door Laura Grootaarts10 december 2021 09:532 min. leestijd0

Volgend jaar verschijnt er weer een nieuwe update voor je Mac. Dat het misschien wel een bijzonder grote update wordt, blijkt uit de mogelijke naam die nu rondzingt: macOS Mammoth!

Mammoth

macOS Mammoth: naam nu al gelekt?

Officieel heet de macOS-versie die volgend jaar verschijnt macOS 13, maar naast deze saaie versienaam geeft Apple macOS ook een naam die iets lekkerder bekt. De naam verwijst de laatste jaren steeds naar een plek in de staat Californië, de thuisbasis van Apple. Mavericks, Yosemite, El Capitan, Sierra, High Sierra, Mojave, Catalina, Big Sur, Monterey. En nu dus wellicht Mammoth – een afkorting van Mammoth Lakes.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hebben we een dartpijltje naar de kaart van Californië gegooid en gokken we nu maar dat het Mammoth wordt? Nee, dit is gebaseerd op officiële documentatie. Apple heeft jaren geleden diverse handelsmerken vastgelegd die verwijzen naar hotspots in Californië. In het afgelopen jaar verlengde Apple er twee daarvan. Ten eerste: Monterey. Ten tweede: Mammoth. En nu blijkt dat dit laatste trademark op 16 november van dit jaar opnieuw verlengd is.

Grote update?

Toen de handelsmerken eerder dit jaar verlengd werden, speculeerden we al dat macOS Monterey een perfecte naam zou zijn voor een kleine update – Monterey is een stadje in Big Sur. En dat bleek uiteindelijk te kloppen: zoals High Sierra een aanvulling is op macOS Sierra, zo is macOS Monterey een aanvulling op Big Sur.

Mammoth zou dan weer een perfecte naam zijn voor een grote update. Dat lijkt ook prima te passen binnen het schema dat Apple de laatste jaren hanteert: eerst een grote update, dan een aanvulling daarop. Een grote macOS-update in 2022 ligt dus voor de hand. Op dit moment is nog totaal niet duidelijk welke nieuwe functies je mag verwachten, maar de nieuwe superkrachtige M1-Macs van Apple openen natuurlijk een wereld aan nieuwe mogelijkheden.

Mammoth Lake verwijst overigens naar een groot skigebied in het Sierra-gebergte, in de buurt van Yosemite.

Bron: 9to5Mac

 

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar