Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Krijgt macOS 12 deze schitterende naam?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Bureau met iMac


Lees verder na de advertentie

macOS 12 komt eraan dit najaar. Zoals altijd krijgt het besturingssysteem een bijnaam die wat lekkerder bekt. Maar wat wordt de nieuwe macOS-naam dit jaar? Er zijn naar verluidt twee serieuze kanshebbers …

macOS 12: naam verwijst naar Californië

Apple kiest naast de wat saaie versienaam van het besturingssysteem ook een naam die verwijst naar een mooie locatie in Californië. Deze zonnige Amerikaanse staat vormt de thuisbasis van Apple. Tot nu toe hadden we Mavericks, Yosemite, El Capitan, Sierra, High Sierra, Mojave, Catalina en natuurlijk Big Sur – de huidige versie van macOS. Je mag verwachten dat ook het aanstaande besturingssysteem binnen dit thema past.

Mammoth of Monterey?

Apple heeft jaren terug een hoop handelsmerken geregistreerd die verwijzen naar plekken in Californië, en twee daarvan zijn zeer recent nog verlengd, zo meldt 9to5Mac. Het gaat om Mammoth (verlengd op 29 april van dit jaar) en Monterey (verlengd op 29 december 2020).

Mammoth – of eigenlijk Mammoth Lakes – is een groot skigebied in het Sierra-gebergte, niet ver van Yosemite. Monterey is een klein stadje aan de kust van Californië, en dat ligt dan weer in Big Sur. Mammoth zou een fantastische naam zijn als macOS 12 een grote update is. Monterey zou passen bij een kleine update, net zoals High Sierra destijds een aanvulling vormde op Sierra. Op dit moment is er eigenlijk nog niets gelekt over de nieuwe functies.

Heeft Apple de naam al verklapt?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple wil nog wel eens zeer subtiele hints verstoppen in presentaties. Twitteraar Parker Ortolani heeft er een gevonden. In de WWDC van 2015 is te zien dat Apple-topman Craig Federighi een trip plant naar Big Sur en … Monterey.

Wat het wordt? Dat weten we al heel snel. Aanstaande maandag begint namelijk de WWDC, en daarin presenteert Apple de nieuwe besturingssystemen. Naast macOS 12 verwachten we ook iPadOS en iOS 15, watchOS 8 en tvOS 15.

Op welke naam hoop jij: Mammoth of Monterey?

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de WWDC? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: 9to5Mac