Terug naar Krijgt macOS 12 deze schitterende naam?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Krijgt macOS 12 deze schitterende naam?

Door Laura Grootaarts2 juni 2021 12:092 min. leestijd0

macOS 12 komt eraan dit najaar. Zoals altijd krijgt het besturingssysteem een bijnaam die wat lekkerder bekt. Maar wat wordt de nieuwe macOS-naam dit jaar? Er zijn naar verluidt twee serieuze kanshebbers …

Bureau met iMac

macOS 12: naam verwijst naar Californië

Apple kiest naast de wat saaie versienaam van het besturingssysteem ook een naam die verwijst naar een mooie locatie in Californië. Deze zonnige Amerikaanse staat vormt de thuisbasis van Apple. Tot nu toe hadden we Mavericks, Yosemite, El Capitan, Sierra, High Sierra, Mojave, Catalina en natuurlijk Big Sur – de huidige versie van macOS. Je mag verwachten dat ook het aanstaande besturingssysteem binnen dit thema past.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Mammoth of Monterey?

Apple heeft jaren terug een hoop handelsmerken geregistreerd die verwijzen naar plekken in Californië, en twee daarvan zijn zeer recent nog verlengd, zo meldt 9to5Mac. Het gaat om Mammoth (verlengd op 29 april van dit jaar) en Monterey (verlengd op 29 december 2020).

Mammoth – of eigenlijk Mammoth Lakes – is een groot skigebied in het Sierra-gebergte, niet ver van Yosemite. Monterey is een klein stadje aan de kust van Californië, en dat ligt dan weer in Big Sur. Mammoth zou een fantastische naam zijn als macOS 12 een grote update is. Monterey zou passen bij een kleine update, net zoals High Sierra destijds een aanvulling vormde op Sierra. Op dit moment is er eigenlijk nog niets gelekt over de nieuwe functies.

Heeft Apple de naam al verklapt?

Apple wil nog wel eens zeer subtiele hints verstoppen in presentaties. Twitteraar Parker Ortolani heeft er een gevonden. In de WWDC van 2015 is te zien dat Apple-topman Craig Federighi een trip plant naar Big Sur en … Monterey.

Wat het wordt? Dat weten we al heel snel. Aanstaande maandag begint namelijk de WWDC, en daarin presenteert Apple de nieuwe besturingssystemen. Naast macOS 12 verwachten we ook iPadOS en iOS 15, watchOS 8 en tvOS 15.

Op welke naam hoop jij: Mammoth of Monterey?

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de WWDC? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar