Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

macOS Catalina 10.15.1 is uit: wat is er nieuw?

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
macOS Catalina 10.15.1


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vanavond een update uitgebracht voor macOS. Het is de eerste échte update voor macOS Catalina, het nieuwe besturingssysteem dat eerder deze maand verscheen. Wel was er al een kleine tussentijdse update. Wat is er nieuw? En hoe kun je macOS Catalina 10.15.1 downloaden?

Nieuwe functies

De nieuwe macOS-versie bevat een aantal kleine verbeteringen. Zo zijn er net zoals in het gisteren verschenen iOS 13.2 70 nieuwe emoji, onder meer in de thema’s dieren, eten & drinken en toegankelijkheid. De nieuwe versie van macOS heeft ondersteuning voor de nieuwe AirPods Pro die vanaf morgen in de winkels liggen.

Een opmerkelijke verandering betreft Siri. Siri kwam eerder dit jaar negatief in het nieuws omdat Apple mensen had ingehuurd voor het beluisteren en analyseren van gesprekken. Dat riep allerlei vragen rondom privacy op. Vanaf nu kun je aangeven dat je niet wilt dat er mee geluisterd wordt. Bovendien kun je je Siri-geschiedenis nu wissen.

Daarnaast zijn er vernieuwingen voor de app Woning. Het eerder aangekondigde HomeKit Secure Video is nu beschikbaar. Heb je een beveiligingscamera die ondersteund wordt? Dan kun je videobeelden van bewegende personen, dieren of voertuigen veilig bewaren in iCloud. Ook nieuw: ondersteuning voor AirPlay 2-speakers in scenario’s en automatisering.


kooptip

Ten slotte zijn er nog talloze kleine verbeteringen en foutoplossingen. Waarschijnlijk worden ook een hoop bugs opgeruimd – de release van macOS Catalina is nogal rommelig verlopen.

macOS Catalina 10.15.1 downloaden

We raden je aan om de nieuwe update te installeren, al was het maar vanwege beveiligingsaspecten. De gratis update is te vinden via ‘Systeemvoorkeuren>Software-update’. Voor de zekerheid zou je vooraf een backup kunnen maken.