Terug naar Topnieuws: de AirPods Pro zijn er, én ze zijn niet duur
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Topnieuws: de AirPods Pro zijn er, én ze zijn niet duur

Door Daan Jeuken28 oktober 2019 18:104 min. leestijd28

Apple heeft vandaag de langverwachte AirPods Pro gelanceerd. Geen keynote meer deze herfst, maar een persbericht. Het goede nieuws: ze zijn direct te bestellen en ze zijn niet heel duur. Dit moet je weten over de AirPods Pro release!

AirPods met noise cancelling

De huidige AirPods zijn tegenwoordig misschien wel Apple’s meest bejubelde product. Er is één aspect waar nog verbetering vindbaar is: het geluid. Dat is ook precies het gebied waarop de AirPods “Pro” zijn geworden.

Allereerst hebben de AirPods actieve noise cancelling – ofwel ruisonderdrukking – gekregen. Dit betekent dat je geen last meer hebt van omgevingsgeluid en volledig kunt opgaan in het geluid. Met behulp van twee microfoons en geavanceerde software, wordt ruis weggefilterd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

AirPods Pro release

Twee microfoons

De eerste microfoon zit aan de buitenkant en vangt het geluid van buiten op. Dat geluid wordt geanalyseerd om te bepalen welk deel daarvan ruis is. AirPods Pro genereren vervolgens antigeluid, waardoor de gedetecteerde ruis wegvalt voordat het geluid je oor bereikt. De tweede microfoon aan de binnenkant vangt geluid in je oor op, waarna eventuele resterende ruis wordt onderdrukt. De ruisonderdrukking past het geluid tweehonderd keer per seconde aan.

Ruisonderdrukking uitschakelen

Noise cancelling is ideaal in het vliegtuig of de trein, maar er zijn ook momenten dat het horen van het omgevingsgeluid wel wenselijk is – op de fiets bijvoorbeeld. Hiervoor hebben de AirPods Pro een transparantie-modus, waarbij net voldoende ruis wordt onderdrukt om de omgeving te horen. Tevens zorgt de modus dat de omgeving en je eigen stem helemaal natuurlijk klinken, ondanks dat je de oortjes nog in hebt.

Om te wisselen tussen deze modi, hebben de AirPods Pro een nieuw knopje. Het uiteinde van de oordopjes heeft een drukgevoelige sensor; druk daarop en je wisselt. Op je iPhone of iPad wissel je tussen de modi in het bedieningspaneel, op de Apple Watch via het AirPlay-symbool.

Nieuwe AirPods 3

Beter geluid

Naast ruisonderdrukking, hebben de AirPods Pro nog een truc om beter te klinken: adaptieve EQ. Hierbij worden de lage en middenfrequenties automatisch afgestemd op de vorm van je oor. Daarnaast hebben de AirPods Pro, naar Apple’s eigen zeggen: “een speciaal ontworpen versterker met een groot dynamisch bereik, dat een zuiver en ongelooflijk helder geluid produceert. Deze versterker stuurt een speciaal ontworpen high-excursion driver met minimale vervorming aan, die de geluidskwaliteit optimaliseert en achtergrondgeluiden wegfiltert. De driver genereert prachtige lage tonen tot 20 Hz en geluid met veel detail in het middengebied en de hoge frequenties.”

Nieuw ontwerp

De AirPods Pro lijken uiterlijk veel op de standaard AirPods. Het onderscheidende deel zijn de siliconen oortips, die in drie maten geleverd worden zodat je zelf je optimale pasvorm kunt kiezen. De AirPods vielen al bij niet veel mensen uit, de Pro’s zullen dat nog minder hebben. 

Nieuwe kleuren?

Er gingen tot vandaag hardnekkige geruchten dat de AirPods Pro in verschillende kleuren beschikbaar zou zijn: in ieder geval zwart, daarnaast groen plus nog 6 kleuren. Wie daarop hoopte, zal teleurgesteld zijn: de AirPods Pro zijn, net als de reguliere AirPods, alleen in het wit verkrijgbaar. Om het geheel toch een persoonlijk tintje te geven, kun je de case gratis personaliseren door middel van een inscriptie.

Kunnen AirPods Pro tegen water?

De AirPods hadden geen enkele vorm van waterbestendigheid, de Pro’s wel. Ze zijn naar eigen zeggen zweet- en waterbestendig, met een IPX4-waarde. Dit betekent dat je ze niet in het water moet gooien, maar ze wel tegen een plens kunnen.

AirPods Pro release en prijs

En dan nu het beste nieuws van de avond, de prijs van de AirPods Pro: € 279. Dat is slechts 50 euro duurder dan gewone AirPods met draadloze oplaadcase. De case van de Pro’s is iets anders (breed in plaats van hoog), maar kan eveneens draadloos worden opgeladen. De AirPods Pro kun je nu bestellen bij Apple, vanaf aanstaande woensdag 30 oktober.

Lees ook ons artikel AirPods Pro vs. AirPods 2019: wat zijn de verschillen?

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods Pro
Bekijk dit dossier

28
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
anoniem
Lezer
anoniem

hahaha niet duur? mijn reet

Mr. D
Lezer
Mr. D

Toch leuk om te zien dat mensen met een bijzondere beperking toch nog hun best doen om een reactie achter te laten.

Alice
Lezer
Alice

?dat dacht ik ook!

Jelle
Lezer
Jelle

De meerprijs tov de huidige AirPods valt inderdaad mee, maar verder is €279 voor 2 draadloze oordopjes natuurlijk volstrekt belachelijk 🙂

Arjan
Lezer
Arjan

want?

iPhone
Lezer
iPhone

Dit is meer dan ik vorig jaar voor mijn iPhone heb betaald (SE 32GB, €270). Een complete telefoon van hoogwaardig materiaal versus twee plastic oordopjes.

Mr. D
Lezer
Mr. D

Dan ga je toch naar de action man..

kMikaZu
Lezer
kMikaZu

Niet duur? Doe even normaal zeg… compleet los geslagen prijzen de laatste tijd.

Mr. D
Lezer
Mr. D

Losgeslagen bedoel je waarschijnlijk, de laatste tijd? Waar heb je het over.. High-end producten kosten gewoon meer dan meuk van de Action. Niet zeiken als je het niet kan onderbouwen.

iDisagree
Lezer
iDisagree

@redactie iCreate: Wellicht mag iedereen voor zichzelf bepalen of iets “niet duur“ is? Voor de één zal dit (afhankelijk van salaris, gezinssituatie etc.) wel zo zijn en voor de ander niet…

Weinig journalistiek en niet objectief om dit zó expliciet en ook nog eens als “beste nieuws van de avond” in het artikel te benoemen!

Mr. D
Lezer
Mr. D

Pfff, het is gebaseerd op het productaanbod slome..

justin
Lezer
justin

270 euro voor AirPods niet duur??? rot op alsjeblieft

Peter
Lezer
Peter

Bezopen duur voor een stuk plastic en 1 cm techniek, en dat met een kostprijs van hooguit 25 eur gezien de volumes. Het is een merk waarvoor je betaald die zich richt op de zakelijke markt waar dit wel betaalbaar en toch enigszins exclusief is.

Mr. D
Lezer
Mr. D

Kostprijs hooguit 25 euro? Stuur je bron even door wil je.

Menno
Lezer
Menno

Beste Daan, ik denk dat jij wel een beetje in een Apple bubbel leeft. Ik heb de eerste generatie AirPorts gekocht voor € 180, wat al vrij duur was voor draadloze oordopjes met niet zo’n goed geluid. Nu zijn ze honderd euro duurder. Dat is veel geld. Een over ear oplossing van Sony is goedkoper dan dit.

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Bij de ‘gewone’ AirPods vind ik het gat tussen niet draadloos oplaadbaar en draadloos oplaadbaar erg groot, met 50 euro. Het verschil met de AirPods Pro is ook weer 50 euro – wat dat betreft had het véél erger kunnen zijn. Maar verder vind ik oortjes boven de 150 euro sowieso prijzig, hoe goed ze ook klinken en hoe gebruiksvriendelijk ze dan ook mogen zijn. Als ze dan tenminste nog koffie voor je gingen halen …

Mr. D
Lezer
Mr. D

Gelukkig bestaan de Apple EarPods, dat zou de uitstekende prijs-/kwaiteitsverhouding voor jou moeten zijn ?

Pjammetje
Lezer
Pjammetje

Niet duur? Haha. Weet je wat niet duur is? Mijn QCY QS2 earpods van Aliexpress. Die waren 17 euro en super goed geluid. Kijk dat is niet duur.

Richard
Lezer
Richard

Als je niet geïnteresseerd bent in de producten van Apple maar liever je geld wilt weggeven aan goedkopere zaken waarom lees je deze ICreate nieuwsbrief dan nog!!?

Mr. D
Lezer
Mr. D

AliExpress uitstekend voor mensen die het dure (Apple) niet kunnen betalen. Toch snap ik niet waarom de meeste zeikers een iPhone hebben. Zo kansloos allemaal.

MR. D 2
Lezer
MR. D 2

MR. D jij bent echt de grootste hypocriet die ik ook gezien hebt zo niks te doen dat je andere gaat afzeiken in een collum over nieuwe oortjes

Hans Rietel
Lezer
Hans Rietel

Ik heb net 2 maanden geleden de ,,gewone ,,air pods gekocht.Kan ik ze inruilen bij Apple voor de nieuwe air pods Pro?
,hoor graag Hans Rietel

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Dat moet je toch echt aan Apple vragen. Maar ik vrees van niet.

Chris
Lezer
Chris

Ben ook echte Apple liefhebber en in bezit van de Airpods 2, was in afwachting van de nieuwe airpods pro in het zwart, maar nee alleen in het wit, heb daarom de Sony wf-1000mx3 aangeschaft 30,00 goedkoper dan de Apples en wat een geluid, luxe uitstraling, anc en het nieuwe 360 reality. Vergeleken met de Airpods 2 vallen deze totaal in het niets. En dan is 210,00 voor de Airpods veel te duur, en 245,00 voor de Sony’s waar voor je geld.

Mr. D
Lezer
Mr. D

Functioneel kun je die van Sony niet vergelijken omdat deze universeel zijn, veel functies zijn alleen via de AirPods mogelijk. Het geluid is een kwestie van smaak.