Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

macOS 12.1 lost notch-probleem MacBook Pro op

Auteur: Ward Edema
0 reacties
macOS 12.1 notch


Lees verder na de advertentie

macOS Monterey 12.1 lost een onhandig probleem op van de MacBook Pro 2021, waarbij de notch wel érg in de weg zat.

MacBook Pro 2021

Toen de MacBook Pro 2021 net in de winkels lag, kwamen er al snel wat klachten over de notch (de inkeping in het scherm). YouTuber Quinn Nelson deelde op Twitter meerdere video’s over het gedrag van de notch, en hoe hij soms in de weg zit.

Zo zorgen apps met te veel menu-items (zoals ‘Archief’ en ‘Wijzig’) ervoor dat deze items tot na de notch doorlopen. Het gedrag van de aanwijzer verandert dan ook: normaal gesproken gaat hij achter de notch langs, maar in dit geval schiet hij direct van de ene naar de andere kant van de notch. Dit kan wat verwarrend zijn.

macOS 12.1 notch

Hoewel dit gedrag van de notch nog als ‘functie’ kan worden beschouwd, is dat bij de statusicoontjes niet het geval. Als deze rij kleine icoontjes aan de rechterzijde van de menubalk te groot wordt, komen ze tot achter de notch, en zijn sommige icoontjes daardoor niet meer te zien. Onhandig!


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Gelukkig blijkt nu dat het in macOS 12.1 gefixt wordt. In de laatste bèta-release van de update, bekend als de release candidate, komen de statusicoontjes niet meer achter de notch terecht.

En de menu-items?

Hoewel de statusicoontjes nu weer normaal werken, lost 12.1 nog niet het ‘probleem’ op van de menu-items. Een mogelijke oplossing zou zijn om gebruikers horizontaal te laten scrollen in de menubalk, zodat niet alle items altijd in beeld hoeven te staan. Het zou echter goed kunnen dat Apple dit gedrag niet aan gaat passen.

Versie 12.1 van macOS komt naar alle waarschijnlijkheid volgende week uit. Op de hoogte blijven van de nieuwste updates voor je Mac, iPhone en iPad? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors