Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

MacBook Pro krijgt minuscule update dankzij AMD Radeon Pro Vega

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
MacBook Pro 2018


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vandaag niet alleen de MacBook Air, de Mac mini en de iPad Pro geüpdatet. Nee, ook de MacBook Pro (15-inch) heeft een kleine update gekregen. Vanaf volgende maand krijg je Apple’s krachtigste mobiele Mac met een grafische kaart uit de Radeon Pro Vega-series van AMD. Volgens Apple zorgt deze nieuwe kaart voor tot aan 60 procent betere grafische prestaties in games, 3D-design en tijdens het renderen.

prijs MacBook Pro 2018

MacBook Pro AMD Radeon Pro Vega

De Vega-kaarten van AMD werden afgelopen jaar voor desktops uitgebracht en moesten eindelijk even krachtig worden als de high-end kaarten van de grote concurrent Nvidia. Gedeeltelijk is dit ook wel gelukt: behalve voor de allerzwaarste taken presteren de kaarten van AMD beter dan die van Nvidia. Hoeveel de nieuwe MacBook Pro’s met AMD graphics gaan kosten, is nog niet bekend. Ze zijn verkrijgbaar vanaf 14 november.

Alternatief eGPU

Wil je nu al een AMD Radeon Pro Vega-kaart met je MacBook Pro gebruiken? Als je een MacBook Pro met Thunderbolt 3 hebt, is een externe grafische kaart (eGPU) een optie. Hiermee kun je een desktop-variant van zo’n grafische kaart gewoon met je MacBook Pro gebruiken.


kooptip