Terug naar Veel meer Apple-producten vertraagd onder Tim Cook
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Veel meer Apple-producten vertraagd onder Tim Cook

Door Laura Grootaarts8 januari 2018 10:022 min. leestijd0

Apple heeft de laatste tijd vaak te maken met product-vertragingen. Een recent voorbeeld is de HomePod, maar ook de AirPods liggen nog vers in het geheugen. Volgens The Wall Street Journal is de wachttijd flink opgelopen sinds Tim Cook aan het roer staat.

AirPods

Veel meer Apple-producten vertraagd

Onder leiding van Cook zijn er zeventig nieuwe en geüpdatete producten verschijnen. Op vijf daarvan moest je na de aankondiging drie maanden of langer wachten. Negen producten hadden een vertraging van een tot drie maanden. In de tijd dat Steve Jobs Apple-CEO was, verschenen er ongeveer even veel producten en had slechts een daarvan een vertraging van meer dan drie maanden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

In de afgelopen zes jaar bedroeg de wachttijd tussen de aankondiging van en product en de daadwerkelijke release ervan gemiddeld 23 dagen. In de zes jaar daarvoor werd je geduld een stuk minder op de proef gesteld en hoefde je gemiddeld maar 11 dagen te wachten.

Belangrijke producten laat in de winkels

Wat bij de vertragingen onder Cook opvalt, is dat het met enige regelmaat ook grote nieuwe producten betreft. De Apple Watch was beloofd voor begin 2015 en verscheen uiteindelijk eind april. De AirPods hadden in oktober 2016 in de winkels moeten liggen, dat werd 20 december. Het meest actuele voorbeeld is HomePod. Die stond op de planning voor december en moet nu ergens begin dit jaar verschijnen.

Door de laatste twee vertragingen miste Apple een hoop omzet gedurende de kerstperiode. Bovendien geeft het concurrenten de kans om te reageren op het nieuwe product.

https://youtu.be/1hw9skL-IXc

Geen eerlijke vergelijking

Toch is de vergelijk tussen Steve Jobs en Tim Cook niet helemaal eerlijk. Al was het maar omdat de producten steeds complexer zijn om te maken. Vroeger werd bijvoorbeeld de iPhone-camera in zijn geheel door één fabrikant gemaakt en geleverd. Nu is Apple voor de diverse componenten – van lenzen tot sensoren – afhankelijk van diverse leveranciers.

Bovendien is Cook op andere gebieden juist heel succesvol. De omzet is meer dan verdubbeld, de waarde van Apple-aandelen is verdrievoudigd en wordt over de laatste drie maanden van 2017 weer een nieuwe verkooprecord verwacht.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar