Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

5 leuke Sinterklaas-apps voor iPhone en iPad

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Sint chef


Lees verder na de advertentie

We kunnen inmiddels geen pepernoot of taaitaai meer zien, zo vlak voor 5 december. Maar Sinterklaas-apps? Daar krijgen we geen genoeg van. Dit zijn de leukste apps voor de iPhone en iPad.

Bellen met Sinterklaas

Bellen met SinterklaasIn de gratis app Bellen met Sinterklaas kunnen lieve en stoute kinderen bellen met de Sint. Er wordt niet echt gebeld natuurlijk, maar de app zit wel zo in elkaar dat de allerkleinsten compleet overtuigd zijn. Ze zijn ongetwijfeld zwaar onder de indruk na een gesprekje met de Goedheiligman. Want hoe kan het nu toch dat de Sint zoveel van ze weet?

Sinterklaas dobbelspelSinterklaas Dobbelspe

Dit spel doet het ook bij volwassenen goed. Koop een zak willekeurige cadeautjes, waaronder een paar spuuglelijke, rare of discutabele. Leg alle pakjes bij de open haard en ga er dan om dobbelen. De jacht op dat éne cadeautje is begonnen, maar de avond is nog lang. Tip: hoe meer cadeautjes (en hoe meer wijn), hoe leuker. Het Sinterklaas Dobbelspel kost € 1,99.

De Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas


kooptip

De Club van Sinterklaas is al jaren de enige echte Sint-soap en daar hoort natuurlijk ook een gratis app bij. Deze bevat een paar spelletjes waaronder Memory en een Kadootjes-spel, maar kinderen kunnen ook afleveringen van de tv-serie terugzien en meezingen met iets te hippe sinterklaas-muziek. Ook krijgen komt er soms een Mijter Alert van de Sint zelf.

Sint ChefSint Chef

Oké, Sint Chef is geen spelletje. Maar wat is Sinterklaas nu zonder mierzoete lekkernijen als kruidnootjes en banketstaaf? In deze gratis recepten-app vind je tientallen recepten die duidelijk met foto’s worden toegelicht. Favoriet? Amerigo’s worteltjestaart.

Rijmpiet

Rijmpiet

Cadeautjes: check. Surprise die niet meteen van ellende uit elkaar valt: check. Kilo’s pepernoten en chocoladeletters: check. Maar dan is het 3 december en dan moet het er toch echt van komen: het schrijven van een niet al te beroerd Sinterklaasgedicht. Slaat de wanhoop langzamerhand toe? Dan schiet de Rijmpiet je gelukkig te hulp. Die weet zelfs raad met iPads.