Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple komt volgend jaar met een kleine iPhone’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
komt er een iPhone SE 2?


Lees verder na de advertentie

Vind je de nieuwste iPhones te groot? Dan heeft een betrouwbare Apple-analist goed nieuws. Apple zou volgens Ming-Chi Kuo werk maken van een compacte iPhone, die maar iets groter is dan de huidige iPhone SE.

Kleine iPhone in 2020

Dit jaar blijft het schermformaat van de iPhone gelijk, maar alles wijst erop dat dit volgend jaar verandert. Volgens de gerenommeerde Apple-analist hebben de vlaggenschepen in 2020 een nieuw schermformaat. Het scherm van het kleinere model (nu 5,8 inch) krimpt wat in en gaat naar 5,4 inch. Het display van de Max-versie wordt juist groter en gaat van 6,5 naar 6,7 inch. Het formaat van het goedkopere model blijft gelijk: 6.1 inch.

Interessant is dat de uitspraken van Kuo in lijn zijn met een eerder gerucht. Begin april meldde DigiTimes dat Apple iPhones met schermen van 5,42 inch, 6,06 inch en 6,67 inch op de korrel heeft staan.

Met een 5,4-inch iPhone zou Apple eindelijk weer een compacte iPhone uitbrengen. Het scherm is een stuk groter dan dat van de iPhone SE (die meet 4 inch), maar doordat het toestel bijna randloos is verschillen ze weinig met elkaar in grootte. We verwachten dat de iPhone iets groter is dan de iPhone SE, maar kleiner dan de iPhone 6, 7 en 8.

iPhone met 5G


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Verder zijn de 5,4-inch en 6,7-inch iPhone de eerste telefoons van Apple die 5G ondersteunen. Dit laat Kuo weten. Bij het goedkopere model blijft dit nog uit. Kuo doet ook alvast voorspellingen voor 2021: dan ondersteunen alle iPhones 5G. En heb je al zin het eerste iPhone 2022-gerucht? Die iPhones hebben mogelijk een 5G modem van Apple. Nu moet Apple het nog doen met de geleverde modems van Qualcomm.

Op de iPhones met nieuwe formaten moeten we nog even geduld hebben; die verschijnen pas volgend jaar in september. Eerst is de iPhone 2019 aan de beurt. Wil je weten wat nieuw is? Neem een kijkje in het dossier:

Bron: MacRumors