Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Toch een iPhone SE 2? Apple komt mogelijk met kleine oled-iPhone

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
komt er een iPhone SE 2?


Lees verder na de advertentie

De iPhones worden groter en groter, maar daar maakt Apple niet iedereen blij mee. Veel gebruikers zweren bij de compacte iPhone SE. Voor hen is er weer hoop in de harten, want Apple zou werk maken van een kleinere 5,4-inch iPhone. Die moet in 2020 verschijnen.

Komt er een iPhone SE 2?

Het gerucht komt af van DigiTimes, die een wisselende reputatie hebben als het om geruchten gaat. Op basis van bronnen uit de toeleveringsketen stellen zij dat Apple in 2020 drie oled-iPhones lanceert, met nieuwe schermformaten. Het gaat om toestellen met schermen van 5,42 inch, 6,06 inch en 6,67 inch. Nu bestaat de line-up uit iPhones met displays van 5,8, 6,1 en 6,5 inch.

Het kleine model van 5,42 inch zou een scherm hebben dat gemaakt is van een nieuwe technologie, waardoor de productiekosten voor het scherm lager zijn. Dit kan erop wijzen dat het kleinste model het budgetmodel wordt. Nu is dat niet het geval: het formaat van de iPhone XR (6,1 inch) zit tussen dat van de iPhone XS Max (6,5 inch) en iPhone XS (5,8 inch) in.

Met een schermformaat van 5,4 inch is het scherm een stuk groter dan het schermdiagonaal van de huidige iPhone SE, dat 4 inch meet. De iPhone zou echter aanzienlijk minder rand hebben (vooral door het ontbreken van de thuisknop), waardoor ze in grootte niet gek veel van elkaar verschillen. We verwachten dat een 5,4-inch iPhone SE 2 iets groter is dan de iPhone SE, maar kleiner dan de iPhone 6, 7 en 8.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De twee vlaggenschepen krijgen een groter formaat: 6,5 wordt 6,7 inch en 5,8 wordt 6,1 inch. Toch hoeft de omvang niet veel groter te zijn; het kan ook zijn dat Apple erin slaagt om de randen rondom het scherm kleiner te maken.

iPhone 2019

Of DigiTimes het bij het goede eind heeft, weten we pas in september 2020. Daarvoor presenteert Apple nog drie andere iPhones, waarover steeds meer bekend wordt. Het vlaggenschip zou bijvoorbeeld uitgerust zijn met een drievoudige camera en de iPhone 2019-modellen kunnen apparaten met Qi-technologie draadloos opladen, zoals de AirPods.

Wil je op de hoogte blijven van geruchten over de nieuwste iPhones? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!