Terug naar Krijgt de iPhone SE iOS 16?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Krijgt de iPhone SE iOS 16?

Door Laura Grootaarts30 juni 2022 12:342 min. leestijd0

Dit najaar komt er een grote update uit voor de iPhone, iOS 16. De vraag is dan altijd of jouw iPhone nog geschikt is voor deze nieuwe versie van het besturingssysteem. Welke iPhones krijgen straks iOS 16 en welke niet? Krijgt de iPhone SE iOS 16?

iOS 16 ondersteuning

Bij een grote software-update vallen de oudere toestellen regelmatig buiten de boot – die kun je niet meer updaten. De laatste jaren was Apple coulant. Alle iPhones die geschikt waren voor iOS 13 konden updaten naar iOS 14, en een jaar later konden alle toestellen die geschikt waren voor iOS 14 updaten naar iOS 15. Er vallen dus al jaren geen toestellen meer af.

Maar … dit jaar is het helaas anders. Sommige toestellen kun je niet meer updaten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Krijgt de iPhone SE iOS 16?

iPhone SE 1, 2 en 3

Dat ligt eraan welke versie van de iPhone SE je hebt! Er zijn er namelijk drie:

De eerste generatie iPhone SE uit 2016 krijgt géén iOS 16. Deze iPhone blijft steken op iOS 15.

De tweede en de derde generatie uit 2020 en 2022 kun je nog wel gewoon updaten naar iOS 16 – die zijn natuurlijk ook nog hartstikke nieuw. Geen idee welke SE je hebt? Op het plaatje hierboven staan ze alle drie: links de eerste generatie, in het midden de tweede en rechts de derde. De eerste SE is de kleinste van het stel.

Is de iPhone SE nu waardeloos?

Als je een excuus zoekt voor de aanschaf van een nieuwe iPhone, dan kun je het ontbreken van iOS 16 ondersteuning daarvoor gebruiken. Heb je juist he-le-maal geen trek in een nieuwe iPhone? Je iPhone SE 2016 hoeft niet direct in de prullenmand!

Voorlopig blijft Apple het toestel nog wel even voorzien van de meest noodzakelijke beveiligingsupdates. De nieuwe iOS 16-functies mis je dan, maar je kunt je iPhone gebruiken zoals je dat nu doet. Op een gegeven moment ga je merken dat met name apps uit de App Store niet meer goed werken. Vaak zijn apps met hoge beveiligingsstandaarden dan de eerste die sneuvelen, bijvoorbeeld bankier-apps of WhatsApp. Tegen die tijd heb je pas echt een nieuw toestel nodig.

Meer weten over iOS 16?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar