Terug naar iPlay: de 5 beste iPad multiplayer-games voor kerst
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPlay: de 5 beste iPad multiplayer-games voor kerst

Door Ward Edema6 december 2022 08:323 min. leestijd0

De kerst nadert, en vaak is dat hét moment om met je familie of vrienden de bordspellen weer uit de kast te halen. Maar wist je dat de iPad zich daar ook perfect voor leent? Dit zijn wat ons betreft de beste iPad multiplayer-games voor tijdens de kerst!

iPad spellen kerst

1. Monopoly

Monopoly iPad

Dit is een echte klassieker, die perfect werkt op de iPad. Stel je eigen spelregels in, kies je poppetje en zie hoe het traditionele Monopoly-bord tot leven komt. Alle straten worden zelfs uitgebeeld in een gave 3d-omgeving. En voor wie niet bekend is met Monopoly: denk aan kapitalisme, maar dan in een spel.

Monopoly
€ 5,99
Tot vier spelers (lokaal en online)

Download Monopoly in de App Store

2. (De kolonisten van) Catan

Catan iPad

In dit toegankelijke strategiespel strijd je om de grondstoffen van een eiland wat elk potje verandert van opstelling. Bouw wegen, nederzettingen en een leger, en haal hiermee zo veel mogelijk punten om te winnen. Ook de uitbreidingssets ‘Zeevaarders’ en ‘Steden & ridders’ zijn beschikbaar als in-app aankopen van €4,99 per stuk.

Catan Classic HD
€ 5,99
Tot vier spelers (lokaal en online)

Download Catan Classic HD in de App Store

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

3. Jackbox

Jackbox iPad

Bijna iedereen heeft wel een smartphone op zak, en Jackbox maakt daar handig gebruik van. Op één scherm wordt het spel gespeeld: bijvoorbeeld een iPad, een iPad die via AirPlay naar de TV streamt, of een Apple TV. Mensen kunnen vervolgens meedoen aan het spel via hun smartphone (of tablet of pc) door de website van Jackbox te openen en de code in te vullen die in het spel getoond wordt. De rest spreekt voor zich: tik een spel aan en bereid je voor op hilariteit. Let wel op: kennis van de Engelse taal is een vereiste!

Jackbox
€ 29,99 tot € 34,99 per ‘Party Pack’ van vijf spellen
Tot 10 spelers
Ook te spelen op de Apple TV

Bekijk alle Jackbox-games in de App Store

4. Ticket to Ride

Ticket to Ride iPad

In Ticket to Ride is het doel om treinsporen tussen verschillende steden te leggen. Aan het begin van het spel krijgt iedere speler doelen voor welke steden je met elkaar moet verbinden. Haal je het doel, dan krijg je daarvoor punten, maar je krijgt ook nog punten als je het langste spoor bouwt. Een tactisch maar toegankelijk spel!

Ticket to Ride – Train Game
€ 10,99
Tot vijf spelers

Download Ticket to Ride – Train Game in de App Store

5. Olo

Olo iPad

Veel minimalistischer dan Olo wordt een bordspel niet. Het doel is heel simpel: krijg zo veel mogelijk van jouw schijven in het veld van de tegenstander. Komen ze over de grens? Dan mag de tegenstander jouw schijf overnemen, maar als dit een paar keer gebeurt wordt de schijf vernietigd. Wie uiteindelijk de meeste schijven in het veld van de tegenstander heeft, wint. En je kunt ook samenwerken in teams van twee!

Olo game
€ 1,19
Twee of vier spelers

Download Olo game in de App Store

Meer iPad multiplayer-games en tips?

Wil je na al die iPad multiplayer-games nog meer leuke spellen leren kennen? Werp dan een blik op onze iPlay-rubriek! Abonneer je ook op onze nieuwsbrief, waar wij je op de hoogte houden van het beste nieuws en tips rondom de iPad, iPhone, Mac en Apple Watch:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPadOS 16
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar