Terug naar iPlay: Speel Windows-games op je Mac met GeForce Now
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPlay: Speel Windows-games op je Mac met GeForce Now

Door Ward Edema29 april 2022 10:253 min. leestijd0

Het aanbod van games op Windows is gigantisch, maar wist je dat je bijna alle Windows-games ook op de Mac kunt spelen? Dit doe je met GeForce Now, een streamingdienst voor games. Zo werkt het.

Windows-games Mac

Windows-games op Mac

De Mac loopt al decennia achter als het gaat om games. Waar je op Windows populaire spellen speelt als Elden Ring en Fortnite, ben je op de Mac meestal beperkt tot strategiespellen en point-and-click adventure games. Ook leuk, maar daardoor mis je ook veel!

Gelukkig biedt Nvidia tegenwoordig een goede oplossing voor dit probleem: GeForce Now. Met deze dienst stream je Windows-games naar je Mac. Dit houdt in dat je spel wordt afgespeeld op een krachtige server van Nvidia, wat met nagenoeg nul vertraging op je Mac getoond wordt. En je kunt het gratis gebruiken!

GeForce Now op Mac

GeForce Now Mac

Je gebruikt GeForce Now met een app voor de Mac, die je downloadt via de website van Nvidia. Deze app ondersteunt sinds vandaag ook Macs met een M1-chip, waardoor het altijd supersoepel werkt – mits je een internetsnelheid hebt van meer dan 25 Mbps, en bij voorkeur een snelle router of bekabelde verbinding.

Download de app en maak een account aan. Verbind vervolgens je account van Steam (en andere gamewinkels als de Epic Games Store) en je krijgt direct toegang tot de games die je daar al gekocht hebt. Heb je daar nog niks gekocht? Geen punt: daar zijn ook genoeg gratis games te vinden. Alle spellen kun je spelen zonder te wachten – en ze werken ook perfect met controllers zoals de Xbox Draadloze Controller.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Abonnement of niet?

Je kunt gratis streamen met GeForce Now, maar daar hangen wel wat beperkingen aan. Zo mag je maar één uur lang onafgebroken gamen totdat je opnieuw moet verbinden, en krijg je geen toegang tot de allersnelste computers van Nvidia.

Bij de betaalde abonnementen van GeForce Now is dit anders: met Priority (€ 9,99 per maand) kun je 6 uur lang gamen met maximaal 1080p/60fps, en met RTX 3080 (€ 19,99 per maand) kun je zelfs 8 uur lang gamen met 1440p/120fps. Even ter vergelijking: een goede game-pc kost tegenwoordig al snel € 1500.

Windows-games op iPhone en iPad

iPhone controller

GeForce Now werkt ook op de iPhone en iPad. In dat geval gaat het via Safari, omdat Apple het streamen van games niet toestaat in de App Store. Je streamt je games zelfs naar je televisie met een Nvidia Shield. Zo kun je dus overal dezelfde games spelen!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste (game)tips voor je Mac, iPad en iPhone? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar