Terug naar iPlay: 4 tips voor Minecraft op je Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPlay: 4 tips voor Minecraft op je Mac

Door Ward Edema22 april 2022 14:033 min. leestijd0

Minecraft bestaat al 13 jaar, maar nog steeds is het creatieve spel razend populair. Met deze tips speel je Minecraft op de Mac zo optimaal mogelijk!

Minecraft Mac

Minecraft Mac tips

Het succesvolle Minecraft heeft bijna geen introductie meer nodig, maar we vatten het toch even kort samen. In Minecraft ga je op avontuur in indrukwekkende (en blokkerige) omgevingen die je helemaal naar je hand kunt zetten: bouw wat je wilt, vernietig wat je wilt. Zie het als Lego, maar dan interactiever. Maar let op: ’s nachts komen er monsters naar buiten die je avontuur komen verstoren.

Minecraft draait gewoon op de Mac (en is te downloaden op de Minecraft-website), maar heeft nog wat onhandigheden. Met onze vijf tips speel je het echter nét zo goed als op een Windows-computer!

1. Een échte muis

Mac muis

Het trackpad op je MacBook? Een Magic Mouse? Voor Minecraft adviseren wij alleen een échte muis. Dus: twee knoppen en een scrollwieltje. Dit kan een draadloze variant zijn, of eentje met een usb-snoer.

Ook moet je in Systeemvoorkeuren nog instellen dat de scrolrichting van de muis klopt. Dit doe je onder ‘Muis>Aanwijzen en klikken>Scrolrichting: natuurlijk’. Zorg ervoor dat dit vakje níét aangevinkt is. Meer advies over het gebruik van een normale muis met een Mac? Lees dan ons artikel: Een normale muis op je Mac? Met deze apps werkt het beter!

2. F-toetsen op Mac

MacBook Pro 2021 toetsenbord

In Minecraft maak je veel gebruik van de F-toetsen. F1 haalt bijvoorbeeld de menu’s weg, F5 verandert de camera, en F11 zet volledig scherm aan- of uit. Maar: bij Macs activeren deze toetsen juist snelle opties als helderheid en Mission Control!

Je werkt hier omheen door de Fn-toets ingedrukt te houden voordat je op een F-toets tikt. Dan werkt hij in Minecraft zoals verwacht. Je kunt dit ook omdraaien, zodat de F-toetsen werken als normaal, en je met de Fn-toets snelle opties activeert. Dit stel je in bij ‘Systeemvoorkeuren>Toetsenbord>Toetsenbord>Gebruik de toetsen ‘F1’, ‘F2′, enzovoort, als standaardfunctietoetsen’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

3. Minecraft multiplayer op Mac

Er zijn tegenwoordig twee versies van Minecraft. Dit zijn Java Edition en Bedrock Edition. Java Edition is het origineel en draait op Mac, Windows en Linux. Bedrock Edition is de versie die draait op iPhone, iPad, Android en consoles (en is ook speelbaar op Windows).

Op de Mac kun je alleen de Java-versie van Minecraft spelen. Wil je dus met vrienden spelen die Windows gebruiken, dan moeten zij ook de Java-versie downloaden via de Minecraft-website. Multiplayer met Bedrock-spelers is op de Mac niet mogelijk.

4. Let op je instellingen

Minecraft Mac tips

De meeste Intel-Macs hebben niet héél veel power om mee te werken, waardoor Minecraft al snel traag gaat draaien als je het spel verkeerd instelt. Let in het spel vooral op de instellingen ‘Render Distance’ en ‘Simulation Distance’, en zet deze niet boven de 12 chunks – tenzij je een hele snelle Mac hebt met M1-chip of een goede videokaart.

Ook helpt het om ‘Fullscreen Resolution’ wat lager te zetten. Omdat MacBooks schermen hebben met een hoge resolutie, kost dit veel rekenkracht om aan te sturen. Met deze optie verlaag je de resolutie, en draait het spel sneller – maar wordt het wel iets waziger. Hiervoor moet het spel wel op volledig scherm gespeeld worden.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar