Terug naar iPlay: 6x klassieke iPhone-games op Apple Arcade
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPlay: 6x klassieke iPhone-games op Apple Arcade

Door Ward Edema1 april 2022 14:564 min. leestijd0

Met Apple Arcade kun je opnieuw genieten van klassieke iPhone-games, precies zoals ze 10 jaar geleden waren. Zonder advertenties, en zonder in-app aankopen. Deze mag je niet missen!

Klassieke iPhone games

Klassieke iPhone-games

In de begindagen van de App Store was alles beter – althans, zo voelt het soms. Echte klassiekers als Angry Birds, Cut the Rope en Fruit Ninja volgden elkaar in korte tijd op, en in tegenstelling tot veel moderne spelletjes op de iPhone kon je ze zonder reclame of in-app aankopen spelen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Gelukkig is er nu een manier om de goede oude tijd te herleven met Apple Arcade, waarbij je tal van klassieke iPhone-games weer kunt spelen in hun originele (of iets verbeterde) vorm. Wij hebben de zes beste klassiekers voor je verzameld!

1. Angry Birds Reloaded

iPhone klassiekers

Het moet toch wel het meest beroemde spel allertijden zijn op de iPhone: Angry Birds. In dit destructieve spel lanceer je vogels – elk met een andere vaardigheid – met een katapult richting de bouwwerken van varkens. Hoe minder vogels je gebruikt om de varkens te vernietigen, hoe meer punten je krijgt.

In de Reloaded-versie op Apple Arcade heb je meer levels en nieuwe vogels, waardoor je nog langer speelplezier hebt. En wil je de échte klassieke versie uit 2012? Dat kan ook: Angry Birds Classic staat sinds vandaag in de App Store voor € 0,99.

Angry Birds Reloaded
iPhone, iPad, Mac & Apple TV

Download Angry Birds Reloaded in de App Store

2. Cut the Rope Remastered

Klassieke games iPhone

Wie herinnert zich niet die schattige Om Nom van het puzzelspel Cut the Rope? Met Apple Arcade komt hij terug met een nieuwe look, maar dezelfde oude vertrouwde levels. Het doel: krijg alle snoepjes in de mond van Om Nom door allerlei obstakels te omzeilen. Super toegankelijk – en super verslavend.

Cut the Rope Remastered
iPhone, iPad, Mac & Apple TV

Download Cut the Rope Remastered in de App Store

3. Fruit Ninja Classic+

Fruit Ninja Classic

Word helemaal zen door stukken fruit op tijd in tweeën te snijden met deze klassieke versie van Fruit Ninja. Extra satisfying: snijd meerdere stukken fruit op een rij, en krijg een flinke bonus. Hoe meer je speelt, hoe meer zwaarden en achtergronden je vrijspeelt. En op de iPad kun je ook nog tegen elkaar spelen: moge de beste ninja winnen.

Fruit Ninja Classic+
iPhone & iPad

Download Fruit Ninja Classic+ in de App Store

4. Jetpack Joyride+

Jetpack Joyride

Het idee van Jetpack Joyride is heel simpel: kom zo ver mogelijk in een gigantisch laboratorium door je poppetje met een jetpack in de lucht te houden. Eigenlijk kun je het zien als een complexere en leukere variant van Flappy Bird – of iCopter, voor de mensen die in 2009 al een iPhone hadden. Door middel van punten speel je steeds meer handige snufjes vrij die je verder helpen te komen.

Jetpack Joyride+
iPhone & iPad

Download Jetpack Joyride+ in de App Store

5. Doodle God Universe

Doodle God Universe

Wat krijg je als je water en vuur combineert? Alcohol, natuurlijk! In Doodle God combineer je eerst de meest basale elementen om nieuwe elementen te creëren, en die combineer je dan weer met elkaar voor nóg meer elementen. Je moet vooral proberen om zo abstract mogelijk te denken: dan kom je het beste uit dit puzzelspel.

Doodle God Universe
iPhone, iPad, Mac & Apple TV

Download Doodle God Universe in de App Store

6. Crossy Road+

Crossy Road

Waarom stak de kip de weg over? Dat weten we niet precies, maar in Crossy Road help je in ieder geval de kip – of welk ander wezen dan ook – de weg over. Tik om naar voren te bewegen, en sleep naar links en rechts om horizontaal te bewegen.

Hoe verder je komt, hoe hoger je score. En: hoe meer muntjes, hoe meer nieuwe wezens je vrijspeelt, die soms ook de hele omgeving van het spel veranderen. Ook hilarisch: speel het samen op de Apple TV, met je iPhone als tweede controller – de ander saboteren kan namelijk ook.

Crossy Road+
iPhone, iPad & Apple TV

Download Crossy Road+ in de App Store

Klassieke iPhone-games met Apple Arcade

Apple Arcade is beschikbaar voor € 4,99 per maand. Je sluit het af via het Arcade-tabblad in de App Store op je iPhone, iPad, Mac of Apple TV. Je kunt dit abonnement op ieder moment weer opzeggen: dit doe je op je iPhone of iPad via ‘Instellingen>Je naam>Abonnementen’.

Wil je meer tips voor je iPhone direct in je mailbox? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar