Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple wil Lightning-aansluiting op de iPhone verwijderen

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Conditie van de batterij


Lees verder na de advertentie

Nadat de iPhone twee jaar geleden zijn koptelefoonaansluiting heeft verloren, is Apple nu van plan om de ook de laatste overgebleven aansluiting – de Lighting-poort – af te schaffen. Dan is de iPhone alleen nog maar draadloos op te laden. Dat meldt de doorgaans goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg. Al bij de ontwikkeling van de iPhone X van afgelopen jaar heeft de iPhone-fabrikant erover nagedacht om de Lightning-aansluiting weg te laten en in plaats daarvan helemaal in te zetten op draadloos opladen.

draadloze oplaadmat AirPower

iPhone X zonder Lightning

De iPhone 8 (Plus) en X zijn de eerste iPhones die je draadloos via de Qi-techniek kunt opladen. Het opladen via de Lightning-poort blijft echter mogelijk. Omdat het draadloos opladen relatief lang duurt en de iPhone door het meeleveren van een Qi-oplader nog duurder was geworden, heeft Apple zijn plannen verworpen en de X toch uitgerust met Lightning.

Apple verwijdert aansluitingen

Apple staat erom bekend dat het graag populaire aansluitingen schrapt. Zoals gezegd ontbreekt sinds de iPhone 7 de ouderwetse koptelefoonaansluiting. Dat viel niet bij alle gebruikers in goede aarde. Sommige klussers hebben zelfs achteraf nog zo’n aansluiting in hun iPhone gebouwd. Al langer zegt het bedrijf ook dat het toewerkt naar een draadloze toekomst. Kabels zijn alleen maar irritant en horen daarin niet meer thuis. Afgelopen jaar kocht Apple al een fabrikant van draadloze opladers die ook geschikt zijn voor grotere apparaten zoals drones en robots. Wellicht wil het hiermee het probleem van het trage opladen verhelpen.

AirPower komt pas in september


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Zoals we gisteren al meldden, komt Apple’s draadloze oplader AirPower waarschijnlijk in september uit. Deze accessoire moet een iPhone, een Apple Watch en AirPods tegelijk kunnen opladen. Oorspronkelijk wilde Apple het laadmatje deze maand uitbrengen, maar het doel om alle apparaten overal op de oplader te kunnen plaatsen, bleek moeilijk te halen. Hiervoor zijn namelijk veel extra oplaadsensors nodig. Bij gangbare Qi-opladers is soms al een trilling voldoende om het laadproces te onderbreken. Dat mag bij Apple’s AirPower niet gebeuren.