Terug naar Apple wil Lightning-aansluiting op de iPhone verwijderen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple wil Lightning-aansluiting op de iPhone verwijderen

Door Sven Lamers22 juni 2018 09:242 min. leestijd0

Nadat de iPhone twee jaar geleden zijn koptelefoonaansluiting heeft verloren, is Apple nu van plan om de ook de laatste overgebleven aansluiting – de Lighting-poort – af te schaffen. Dan is de iPhone alleen nog maar draadloos op te laden. Dat meldt de doorgaans goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg. Al bij de ontwikkeling van de iPhone X van afgelopen jaar heeft de iPhone-fabrikant erover nagedacht om de Lightning-aansluiting weg te laten en in plaats daarvan helemaal in te zetten op draadloos opladen.

draadloze oplaadmat AirPower

iPhone X zonder Lightning

De iPhone 8 (Plus) en X zijn de eerste iPhones die je draadloos via de Qi-techniek kunt opladen. Het opladen via de Lightning-poort blijft echter mogelijk. Omdat het draadloos opladen relatief lang duurt en de iPhone door het meeleveren van een Qi-oplader nog duurder was geworden, heeft Apple zijn plannen verworpen en de X toch uitgerust met Lightning.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple verwijdert aansluitingen

Apple staat erom bekend dat het graag populaire aansluitingen schrapt. Zoals gezegd ontbreekt sinds de iPhone 7 de ouderwetse koptelefoonaansluiting. Dat viel niet bij alle gebruikers in goede aarde. Sommige klussers hebben zelfs achteraf nog zo’n aansluiting in hun iPhone gebouwd. Al langer zegt het bedrijf ook dat het toewerkt naar een draadloze toekomst. Kabels zijn alleen maar irritant en horen daarin niet meer thuis. Afgelopen jaar kocht Apple al een fabrikant van draadloze opladers die ook geschikt zijn voor grotere apparaten zoals drones en robots. Wellicht wil het hiermee het probleem van het trage opladen verhelpen.

AirPower komt pas in september

Zoals we gisteren al meldden, komt Apple’s draadloze oplader AirPower waarschijnlijk in september uit. Deze accessoire moet een iPhone, een Apple Watch en AirPods tegelijk kunnen opladen. Oorspronkelijk wilde Apple het laadmatje deze maand uitbrengen, maar het doel om alle apparaten overal op de oplader te kunnen plaatsen, bleek moeilijk te halen. Hiervoor zijn namelijk veel extra oplaadsensors nodig. Bij gangbare Qi-opladers is soms al een trilling voldoende om het laadproces te onderbreken. Dat mag bij Apple’s AirPower niet gebeuren.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar