Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Handige DIY’er maakt iPhone 7 mét koptelefoonaansluiting (video)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 7 koptelefoonaansluiting


Lees verder na de advertentie

Wij hebben ons er inmiddels al bij neergelegd dat de iPhone 7 (Plus) geen reguliere koptelefoon heeft, maar sommige mensen kunnen er niet aan wennen. Scotty Allen bijvoorbeeld, die eerder al eens zelf een iPhone 6s in elkaar knutselde met losse onderdelen. (Zijn video daarover werd een YouTube-hit.) Dus maakte hij gewoon zelf een iPhone 7 met koptelefoonaansluiting!

iPhone 7 koptelefoonaansluiting

De iPhone 7 was de eerste iPhone zonder gewone koptelefoonaansluiting. Muziek beluister je sindsdien draadloos of via de Lightning-poort. Scotty Allen heeft nu een iPhone 7 gebouwd met daarin wel een ouderwetse 3,5mm aansluiting – en niet door er een gat in te boren, zoals grapjassen eerder deden.

Voor de bijzondere iPhone 7  ging Allen niet over één nacht ijs. Het bleek ontzettend ingewikkeld om zo’n iPhone in elkaar te zetten. Het kostte hem 120 dagen, een reis naar China om verschillende onderdelen en gereedschappen te bemachtigen en drie iPhones om zijn project te voltooien.

Het lukte uiteindelijk wel, maar de 33 minuten durende video is niet echt een tutorial die je thuis makkelijk even volgt. En – spoiler – het is nog steeds niet mogelijk om de koptelefoonaansluiting en de Lightning-poort gelijktijdig te gebruiken. Opladen en parallel daaraan muziek luisteren is ondanks als deze moeite dus nog steeds geen optie. Misschien toch maar gewoon een setje AirPods kopen dan?


kooptip

https://youtu.be/utfbE3_uAMA