Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Apple's draadloze oplader AirPower uitgesteld naar september'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple AirPower verschijning


Lees verder na de advertentie

Sinds vorig jaar zijn de eerste draadloos oplaadbare iPhones te koop: de iPhone 8 (Plus) en de iPhone X. Apple beloofde met de introductie van deze toestellen dat ze op korte termijn ook een accessoire voor draadloos opladen uit zouden brengen, er werd toen nog gesproken over ‘vroeg in 2018’. Maar over de AirPower release hebben we verder niets meer vernomen … en het kan nog wel even duren, zegt Bloomberg.

draadloze oplaadmat AirPower

AirPower release vertraagd tot september

Toen Apple de nieuwe iPhones presenteerde in september, gaven ze als advies om Qi-opladers te kopen van Mophie en Belkin. De AirPower werd aangekondigd voor 2018 maar schittert tot nu toe bij ieder Apple-event door afwezigheid. Apple zou de WWDC in juni als releasedatum voor ogen hebben gehad, maar nu zetten ze in op september. Dat is exact één jaar nadat we voor het eerst kennis hebben gemaakt met de draadloze oplaadmat.

Een van de problemen waar de AirPower-mat mee kampt, is oververhitting. Ook is het technisch gezien een hele uitdaging om drie producten tegelijk op te laden: het is de bedoeling dat je met de AirPower gelijktijdig een iPhone, een Apple Watch en AirPods (in een nieuwe huls)  kunt opladen. Het moet daarbij niet uitmaken waar precies je de apparaten op het matje neerlegt. Daarvoor zijn meerdere oplaad-sensoren nodig, en ook dat maakt het ontwikkelingsproces er bepaald niet eenvoudiger op.


kooptip

De AirPower-mat is in zekere zin ook geavanceerder dan de directe concurrentie. Er zit een processor in die een uitgeklede versie van iOS draait. Dit is nodig voor het energiebeheer en het pairen van de verschillende apparaten. Volgens insiders zijn ontwikkelaars bij Apple druk bezig met het verhelpen van bugs.

AirPower prijs

Hoeveel de AirPower gaat kosten, blijft ook nog steeds onduidelijk. Volgens geruchten wordt de AirPower meegeleverd met een 29W USB-C-adapter, wat de uiteindelijke prijs flink opdrijft. Reken zeker op zo’n 150 euro.