Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
nieuws iPhone iPhone 2019

‘iPhone XI-mal gelekt: toont drievoudige camera’

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
iPhone XI mal camera


Lees verder na de advertentie

Hoe gaat de nieuwe iPhone eruitzien? Er zijn mallen opgedoken van de nieuwe iPhone 2019 waaruit al het een en ander valt op te maken. Fotografie-liefhebbers kunnen blij zijn!

Drie camera’s iPhone 2019

Een van de geruchten over de nieuwe iPhone 2019 is dat de camera sterk verbeterd wordt. De mal laat zien wat er dan precies verandert: er komt een derde lens bij. De lenzen in de gigantische vierkante camera-module zijn opgesteld in de vorm van een driehoek. De dubbele camera van voorheen was altijd horizontaal of verticaal gepositioneerd. Eerder deze week beweerde Apple-analist Ming-Chi Kuo dat het gaat om een 12-megapixelcamera. De camera’s krijgen een speciale coating, waardoor ze nauwelijks opvallen op het toestel.

Twee formaten

iPhone XI mal notch


kooptip

De mallen maken verder duidelijk dat er ook dit jaar een grote en een kleine iPhone gaan verschijnen; iets wat eigenlijk al jaren het geval is. We kunnen dus een iPhone XI en een iPhone XI Max verwachten. Wat dit jaar ook blijft: de notch aan de voorzijde van de iPhone. Deze is nog steeds nodig voor de TrueDepth-camera die onder meer Face ID (gezichtsherkenning) mogelijk maakt. De notch lijkt hetzelfde formaat te hebben als voorheen.

Mal uit productieketen

De foto van de mal is verschenen op Slashleaks maar komt oorspronkelijk van de Chinese social media-site Weibo. De mal zou gebruikt worden door fabrikanten van Apple, bijvoorbeeld om passende hoesjes te maken voor de nieuwe iPhone. Wat ons betreft is het nog wat vroeg voor dit soort lekken, en de foto’s ogen wat slordig. Vergelijk maar eens de Apple-logo’s, of het woord iPhone. Wel geloven wedat er dit jaar een drievoudige iPhone-camera komt.

iPhone 2019

De iPhone 2019 verschijnt waarschijnlijk dit najaar. Traditioneel geeft Apple begin september een keynote waarin de nieuwe iPhone gepresenteerd wordt. Vlak daarna ligt deze dan in de winkels. Wil je op de hoogte blijven van het belangrijkste nieuws rondom de iPhone? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: slashleaks.