Terug naar ‘iPhone XI-mal gelekt: toont drievoudige camera’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone XI-mal gelekt: toont drievoudige camera’

Door Laura Grootaarts22 april 2019 11:322 min. leestijd3

Hoe gaat de nieuwe iPhone eruitzien? Er zijn mallen opgedoken van de nieuwe iPhone 2019 waaruit al het een en ander valt op te maken. Fotografie-liefhebbers kunnen blij zijn!

Drie camera’s iPhone 2019

iPhone XI mal camera

Een van de geruchten over de nieuwe iPhone 2019 is dat de camera sterk verbeterd wordt. De mal laat zien wat er dan precies verandert: er komt een derde lens bij. De lenzen in de gigantische vierkante camera-module zijn opgesteld in de vorm van een driehoek. De dubbele camera van voorheen was altijd horizontaal of verticaal gepositioneerd. Eerder deze week beweerde Apple-analist Ming-Chi Kuo dat het gaat om een 12-megapixelcamera. De camera’s krijgen een speciale coating, waardoor ze nauwelijks opvallen op het toestel.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Twee formaten

iPhone XI mal notch

De mallen maken verder duidelijk dat er ook dit jaar een grote en een kleine iPhone gaan verschijnen; iets wat eigenlijk al jaren het geval is. We kunnen dus een iPhone XI en een iPhone XI Max verwachten. Wat dit jaar ook blijft: de notch aan de voorzijde van de iPhone. Deze is nog steeds nodig voor de TrueDepth-camera die onder meer Face ID (gezichtsherkenning) mogelijk maakt. De notch lijkt hetzelfde formaat te hebben als voorheen.

Mal uit productieketen

De foto van de mal is verschenen op Slashleaks maar komt oorspronkelijk van de Chinese social media-site Weibo. De mal zou gebruikt worden door fabrikanten van Apple, bijvoorbeeld om passende hoesjes te maken voor de nieuwe iPhone. Wat ons betreft is het nog wat vroeg voor dit soort lekken, en de foto’s ogen wat slordig. Vergelijk maar eens de Apple-logo’s, of het woord iPhone. Wel geloven wedat er dit jaar een drievoudige iPhone-camera komt.

iPhone 2019

De iPhone 2019 verschijnt waarschijnlijk dit najaar. Traditioneel geeft Apple begin september een keynote waarin de nieuwe iPhone gepresenteerd wordt. Vlak daarna ligt deze dan in de winkels. Wil je op de hoogte blijven van het belangrijkste nieuws rondom de iPhone? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

Bron: slashleaks.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Julian
Lezer
Julian

Lijkt me sterk dat dit echt is. Het logo op de XI Max zit te laag en op beide is de iPhone tekst niet goed afgewerkt. Ook is de microfoon te klein.

Ray
Lezer
Ray

Kan me niet voorstellen dat Apple op dit soort proef mallen al logo en namen publiceerd. Daarbij lijkt het meer op concurrerende phones met meerdere camera’s. Wat ik persoonlijk niet mooi vind. Ook dat de camera eruit steekt vind ik niet mooi. Ze kunnen dat beter vlak houden en als dat met de camera’s niet kan, de phone dikker maken ( kan er een grotere accu in )