Terug naar ‘Camera iPhone 2019 heeft meer megapixels en nieuw ontwerp’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Camera iPhone 2019 heeft meer megapixels en nieuw ontwerp’

Door Koen van Ekeren18 april 2019 16:152 min. leestijd0

In 2019 ligt de focus bij de iPhone vooral op de camera – dat wisten we al eerder. Nu zijn er meer details van de iPhone 2019 camera bekend. Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgen zowel de iPhone XS als iPhone XS Max een drievoudige camera en heeft de selfie-camera een lens met 12-megapixel.

iPhone 2019 geruchten

iPhone 2019 camera

De nieuwe lenzen hebben een nieuwe ‘black coating’-technologie, waardoor ze minder opvallen. Dat is interessant, want in eerdere gelekte prototypes was de cameramodule met de drie lenzen niet bepaald subtiel. Mogelijk lukt het Apple dus om dat een stuk aantrekkelijker te maken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bij de derde lens gaat het om een groothoeklens van 12 megapixel, die door Sony wordt gemaakt. Door deze derde lens vangt de camera niet alleen meer beeld, maar verbetert ook de 3D-detectietechnologie en de cameraprestaties bij weinig licht.

De coating zou overigens niet alleen gelden voor de achterzijde van de iPhone, maar ook voor de frontcamera. Die krijgt dus een 12-megapixelcamera, nu doet de frontcamera het nog met 7 megapixels. De kwaliteit van de selfies zal er dus aardig op vooruitgaan.

Verder zegt Kuo nog iets interessants over de opvolger van de iPhone XR. Het huidige instapmodel heeft één cameralens aan de achterkant, maar dat worden er bij zijn opvolger twee. Welke specificaties de lenzen hebben, meldt Kuo niet.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

iPhone 2019 release

Verder laat Kuo weten dat de iPhones verkrijgbaar zijn in de tweede helft van 2019. Dat is geen verrassing: al jaren onthult Apple zijn iPhones in september. Er zijn wisselende geruchten, maar waarschijnlijk komen er weer drie nieuwe iPhones en blijven de schermformaten hetzelfde. Meer geruchten over de aankomende iPhones lees je in het iPhone 2019 dossier.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over nieuwe iPhones? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar