Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
nieuws iPhone iPhone 2019

‘Camera iPhone 2019 heeft meer megapixels en nieuw ontwerp’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 2019 camera


Lees verder na de advertentie

In 2019 ligt de focus bij de iPhone vooral op de camera – dat wisten we al eerder. Nu zijn er meer details van de iPhone 2019 camera bekend. Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgen zowel de iPhone XS als iPhone XS Max een drievoudige camera en heeft de selfie-camera een lens met 12-megapixel.

iPhone 2019 geruchten

iPhone 2019 camera

De nieuwe lenzen hebben een nieuwe ‘black coating’-technologie, waardoor ze minder opvallen. Dat is interessant, want in eerdere gelekte prototypes was de cameramodule met de drie lenzen niet bepaald subtiel. Mogelijk lukt het Apple dus om dat een stuk aantrekkelijker te maken.

Bij de derde lens gaat het om een groothoeklens van 12 megapixel, die door Sony wordt gemaakt. Door deze derde lens vangt de camera niet alleen meer beeld, maar verbetert ook de 3D-detectietechnologie en de cameraprestaties bij weinig licht.


kooptip

De coating zou overigens niet alleen gelden voor de achterzijde van de iPhone, maar ook voor de frontcamera. Die krijgt dus een 12-megapixelcamera, nu doet de frontcamera het nog met 7 megapixels. De kwaliteit van de selfies zal er dus aardig op vooruitgaan.

Verder zegt Kuo nog iets interessants over de opvolger van de iPhone XR. Het huidige instapmodel heeft één cameralens aan de achterkant, maar dat worden er bij zijn opvolger twee. Welke specificaties de lenzen hebben, meldt Kuo niet.

iPhone 2019 release

Verder laat Kuo weten dat de iPhones verkrijgbaar zijn in de tweede helft van 2019. Dat is geen verrassing: al jaren onthult Apple zijn iPhones in september. Er zijn wisselende geruchten, maar waarschijnlijk komen er weer drie nieuwe iPhones en blijven de schermformaten hetzelfde. Meer geruchten over de aankomende iPhones lees je in het iPhone 2019 dossier.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over nieuwe iPhones? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors