Terug naar iPhone SE 2020: deze onderdelen zijn hetzelfde als in de iPhone 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone SE 2020: deze onderdelen zijn hetzelfde als in de iPhone 8

Door Sven Lamers27 april 2020 14:163 min. leestijd0

De tweede generatie van de iPhone SE is een paar dagen uit en uiteraard hebben de reparatie-experts van iFixit het toestel al helemaal uit elkaar gehaald. En wat blijkt: de iPhone SE 2020 lijkt niet alleen van buiten sprekend op de iPhone 8, ook van binnen zijn een aantal onderdelen hetzelfde. Dat is goed nieuws, want hierdoor kun je veel goedkope vervangende onderdelen van de iPhone 8 ook voor de SE gebruiken en vice-versa. De iPhone SE 2 is dus niet alleen een goede deal voor jou, maar ook voor het milieu omdat oude onderdelen nog steeds gebruikt kunnen worden.

iPhone SE iPhone 8

Deze onderdelen zijn uit te wisselen

Welke onderdelen passen zowel in de iPhone SE en de iPhone 8? Nou, een hoop. De sim-kaartslot, de trilmotor Taptic Engine en het complete display zijn uitwisselbaar. Vooral dat laatste is goed nieuws, want het beeldscherm is het duurste onderdeel om te vervangen. De schermen van de iPhone 8 zijn echter al flink in prijs gedaald de laatste jaren, waardoor vervangen van een iPhone SE scherm het goedkoopst is in vergelijking met alle beschikbare iPhones van het moment. Daarnaast pas zelfs de camera van de 8 precies in de SE en andersom. Kun je de iPhone 8 dan ook een upgrade geven naar een iets betere camera of zijn de twee (onverwacht) toch precies hetzelfde? We wachten iFixits gedetailleerde teardown even af, die verschijnt nog vandaag.

Wat kun je niet zomaar vervangen?

Het onderdeel dat het vaakst vervangen wordt bij een telefoon? De accu natuurlijk. Maar helaas kun je die voor een SE niet zomaar uit een iPhone 8 halen. Hoewel de twee batterijen er bijna hetzelfde uitzien, hebben ze een iets andere aansluiting. Grappig genoeg is de aansluiting van de SE hetzelfde als bij de iPhone 11, maar wanneer je een iPhone 11-accu aansluit, blijft het scherm van de SE zwart. Ook niet uitwisselbaar: de thuisknop met Touch ID. Doe je dat wel, verlies je de vingerafdruksensor.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Goede zaak

Sommigen zullen het vast matig vinden dat Apple oude onderdelen van de iPhone 8 in de iPhone SE gebruikt. Wij vinden het daarentegen een slimme en duurzame zet: op die manier blijven de onderdelen van deze toch al niet erg dure telefoon betaalbaar. Bovendien weet je zeker dat je nog lang onderdelen kunt krijgen. Ook niet onbelangrijk bij een telefoon dat volgens de laatste verwachting zo’n vijf jaar updates gaat krijgen.

Bron: iFixit

Wil je meer lezen over Apple’s reparatiebeleid bij iPhones, iPads en Macs? In de volgende iCreate, nummer 118, hebben we uitgebreid artikel over het recht op reparatie. Weten wanneer iCreate 118 in de winkels ligt? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en we geven je een seintje!

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar