Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

6 redenen waarom je nú een iPhone SE moet kopen (en dit zijn de beste deals)

Auteur: Sven Lamers
12 reacties
iPhone SE


Lees verder na de advertentie

Sinds april is de tweede generatie van de iPhone SE officieel beschikbaar in Nederland en België. De nieuwe iPhone SE is een verkoopsucces, en dat heeft ook tot gevolg dat de leverdatum in de online Apple Store vrij lang kan zijn. Gelukkig zijn er nog veel andere webshops waar je de iPhone SE kunt kopen en die hem op voorraad hebben, zie hieronder.

Twijfel je nog of de iPhone SE van € 468 iets voor jou is? Wij zetten 6 redenen op een rij waarom de iPhone SE de beste iPhone van het moment is om te kopen.

iPhone SE

1. Hij is even snel als de duurste iPhone 11 Pro Max

Wie de beste iPhone wil, moet de duurste kopen? Niet als je naar ruwe processorkracht kijkt. De iPhone SE 2 heeft namelijk dezelfde A13 Bionic-processor die je al kent van de iPhone 11 en 11 Pro. We hoeven je waarschijnlijk niet meer te vertellen dat dit de op dit moment snelste processor in een smartphone is – tot Apple in oktober de opvolger A14 presenteert. Hij verslaat in sommige benchmarks zelfs de 16-inch MacBook Pro van boven de 3000 euro!

2. Touch ID is beter dan Face ID


kooptip

Oké oké, wellicht is dit een kwestie van smaak. Maar wij vinden Touch ID nog steeds net wat praktischer dan Face ID. De gezichtsherkenning is weliswaar in veel gevallen ietwat sneller dan de vingerafdruksensor, maar je moet dus altijd wel naar het scherm kijken. Minder praktisch als je iPhone plat op tafel ligt of je even snel met Apple Pay wilt afrekenen.

iPhone SE pre-order

3. Je wilt de kleinste iPhone

De oude iPhone SE met 4-inch scherm is niet meer, god hebbe zijn ziel. De nieuwe SE heeft dan wel een 4,7-inch scherm, maar hij blijft de meest compacte iPhone die Apple in zijn portfolio heeft. Draait bij jou alles om een zo klein mogelijke telefoon? De iPhone SE is wat je wilt. Tot eind dit jaar misschien een kleinere iPhone 12 uitkomt natuurlijk.

4. Hij zal héél lang meegaan

Alle mensen die de iPhone SE al konden testen, zijn het met elkaar eens. Wil je een telefoon die bijzonder lang meegaat, dan haal je de SE. Na verwachting verschijnt de volgende SE pas over vier jaar en tot die tijd wordt de huidige SE sowieso nog voorzien van software-updates. Het zou zelfs kunnen dat Apple dankzij de supergoede processor ervoor kiest om de iPhone SE 2 voor vijf of zes jaar te ondersteunen. Ben je iemand die heel zuinig is op zijn spullen? Koop een iPhone SE!

5. Hij heeft dezelfde (hoofd-)camera als de iPhone 11

Heb je ooit zo’n dubbele (of drievoudige) camera van de iPhone 11 (of 11 Pro) gebruikt? Geweldig, dat in- en uitzoomen. Maar is het echt nodig? Het vaakst gebruik je toch de standaard groothoeklens. En laat de SE nou juist diezelfde groothoeklens met 12 megapixel hebben als zijn duurdere broers. Je krijgt zelfs de portretmodus met alle verschillende modi, dankzij de Neural Engine van de A13-processor. Die kan via kunstmatige intelligentie een dieptemeting op je foto’s uitvoeren en de achtergrond onscherp maken.  Dat werkt overigens ook voor de oude FaceTime HD-camera aan de voorkant. Enige kleine beperking: de portretmodus werkt in tegenstelling tot bij modellen met meerdere camera’s alleen als je een gezicht fotografeert. Foto’s van je huisdier of avondeten met onscherpe achtergrond lukt hiermee dus niet. En nog een functie die we op de iPhone SE zullen missen, is de nachtmodus voor foto’s. Heb je die twee niet nodig, dan is de camera van de SE net zo goed als van de duurdere iPhones.

iPhone SE 2020

6. De iPhone SE is echt heel goedkoop

De woorden ‘Apple’ en ‘goedkoop’ lees je niet vaak in één zin. En toch is bij de iPhone SE echt waar. De nieuwe iPhone SE van Apple is goedkoop. 489 euro voor de basisvariant met 64 GB, slechts 50 euro extra voor 128 GB. Waanzin, vooral als je bedenkt dat je grotendeels dezelfde hardware krijgt als bij de veel duurdere iPhone 11 en 11 Pro. Voor de prijs van een iPhone 11 Pro Max met extra opslag koop je drie (!) iPhone SE en je hebt nog geld over voor hoesjes. En dan vraag je je af: is dat nieuwe design, Face ID en de betere camera echt die meerprijs waard?

Meer weten?

Binnenkort komt Apple met een goed alternatief voor de SE: de iPhone 12 mini. Binnenkort presenteert Apple deze iPhone en in ons magazine bespreken we alle iPhones in een uitgebreid koopadvies. Zo weet je welke iPhone het best bij jou past. Weten wanneer de uitgave in de winkels ligt?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief met Apple-nieuws en je ontvangt een reminder:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!