Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Van Apple mag je nu zelf je Mac repareren – onder één voorwaarde

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Self Service programma


Lees verder na de advertentie

Apple Self Service, de dienst waarmee je zelf je apparaten repareert, komt naar de Mac. Maar er zit een addertje onder het gras.

Apple Self Service voor de Mac

Eerder dit jaar startte Apple Self Service, een nieuwe dienst van Apple die je helpt je eigen apparaten te repareren. Apple levert hierbij de onderdelen en de instructies, en jij doet het (nogal priegelige) werk. Hiermee probeert het bedrijf de felle kritiek op het zogenaamde ‘recht om te repareren’ aan te pakken.

Hoewel het tot nu toe alleen mogelijk was om onderdelen voor een paar iPhone-modellen en een tweetal MacBooks te krijgen, is het programma nu uitgebreid. Hierdoor kun je nu ook je iMac en Mac mini zelf repareren – mits ze een M1-chip hebben. Ook de Mac Studio en Studio Display vallen nu onder Apple Self Service.

… maar er is één voorwaarde

Toch hoef je niet direct in de startpositie te gaan staan om je Mac open te schroeven. Hoewel Apple Self Service beschikbaar is in België, Frankrijk, Duitsland en een groot deel van de rest van de EU, valt Nederland nog steeds buiten de boot. Waarom Apple de dienst hier nog niet aanbiedt is onbekend – maar het is wel kenmerkend voor het lange lijstje van ‘coole dingen die Apple nog steeds niet in Nederland aanbiedt’.


kooptip

Mac Studio SSD

Woon je in een land waar Apple Self Service wél beschikbaar is, dan kun je een blik werpen op de Apple Self Service-website. Op het moment staan de onderdelen voor de drie Macs alleen nog maar op de Amerikaanse site – de kans is groot dat ze snel ook toegevoegd worden aan de Europese varianten.

Meer Apple-nieuws

De wereld van Apple verandert constant, maar via onze wekelijkse nieuwsbrief hou je alle laatste nieuwtjes bij en ben je altijd op de hoogte. Abonneer je snel:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac