Terug naar Van Apple mag je nu zelf je Mac repareren – onder één voorwaarde
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Van Apple mag je nu zelf je Mac repareren – onder één voorwaarde

Door Ward Edema21 december 2022 09:112 min. leestijd0

Apple Self Service, de dienst waarmee je zelf je apparaten repareert, komt naar de Mac. Maar er zit een addertje onder het gras.

Apple Self Service programma

Apple Self Service voor de Mac

Eerder dit jaar startte Apple Self Service, een nieuwe dienst van Apple die je helpt je eigen apparaten te repareren. Apple levert hierbij de onderdelen en de instructies, en jij doet het (nogal priegelige) werk. Hiermee probeert het bedrijf de felle kritiek op het zogenaamde ‘recht om te repareren’ aan te pakken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hoewel het tot nu toe alleen mogelijk was om onderdelen voor een paar iPhone-modellen en een tweetal MacBooks te krijgen, is het programma nu uitgebreid. Hierdoor kun je nu ook je iMac en Mac mini zelf repareren – mits ze een M1-chip hebben. Ook de Mac Studio en Studio Display vallen nu onder Apple Self Service.

… maar er is één voorwaarde

Toch hoef je niet direct in de startpositie te gaan staan om je Mac open te schroeven. Hoewel Apple Self Service beschikbaar is in België, Frankrijk, Duitsland en een groot deel van de rest van de EU, valt Nederland nog steeds buiten de boot. Waarom Apple de dienst hier nog niet aanbiedt is onbekend – maar het is wel kenmerkend voor het lange lijstje van ‘coole dingen die Apple nog steeds niet in Nederland aanbiedt’.

Mac Studio SSD

Woon je in een land waar Apple Self Service wél beschikbaar is, dan kun je een blik werpen op de Apple Self Service-website. Op het moment staan de onderdelen voor de drie Macs alleen nog maar op de Amerikaanse site – de kans is groot dat ze snel ook toegevoegd worden aan de Europese varianten.

Meer Apple-nieuws

De wereld van Apple verandert constant, maar via onze wekelijkse nieuwsbrief hou je alle laatste nieuwtjes bij en ben je altijd op de hoogte. Abonneer je snel:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar