Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple werkt nu al aan iPhone SE 3: dit zijn de details’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone SE 3 Touch ID


Lees verder na de advertentie

Apple lijkt voorlopig nog niet klaar te zijn met Touch ID. Er gaan al een tijdje geruchten dat Apple het beste van twee werelden wil combineren: een iPhone met Face ID én Touch ID. Maar terwijl er gesproken werd van een vingerafdrukscanner onder het scherm, heeft Apple volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo ook andere ideeën. En ze lijken bedoeld voor een iPhone SE 3.

Touch ID in aan/uit-knop

Apple zou van plan zijn om in 2021 een iPhone uit te brengen waarbij in de aan/uit-knop de technologie voor Touch ID is verwerkt. Dit is vergelijkbaar met wat we eerder bij verschillende Android-smartphones hebben gezien. Onder meer de Sony Xperia Z5 en Samsung Galaxy A7 hebben een vingerafdrukscanner in de aan/uit-knop zitten.

iPhone SE 3?

Verder meldt Kuo dat de iPhone een lcd-scherm krijgt. Dit is interessant, want het suggereert dat het om een goedkoper model gaat. Bovendien zou Apple de iPhone in de eerste helft van 2021 willen lanceren. Gaat het dan om de opvolger van de nog niet eens verschenen iPhone SE 2?

Dat zou zomaar kunnen. Diezelfde Kuo voorspelde begin december dat Apple ook in 2021 een iPhone SE uitbrengt. Ook destijds had hij het over Touch ID die in de aan/uit-knop is verwerkt. En hij voegde nog iets interessants toe: de iPhone SE 3 heeft géén Face ID. Dit zou betekenen dat de voorkant uit bijna alleen maar scherm bestaat (want de thuisknop is niet meer nodig) en de iPhone aan de voorkant geen, of slechts een kleine inkeping heeft.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws over nieuwe iPhones? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone SE 2

Maar voordat het zover is, komt Apple in maart waarschijnlijk met een iPhone SE 2. Volgens geruchten heeft deze iPhone ook Touch ID, maar dan nog in de vertrouwde thuisknop. Het lijkt erop dat de iPhone SE 2 een kopie is van de iPhone 8, maar dan met in de binnenkant een krachtige A13 Bionic-chip. Deze zit ook in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro.

Bron: MacRumors