Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro)

Verrassend: dit jaar mogelijk géén iPhone-event in september

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
Phil Schiller tijdens iPhone event in oktober


Lees verder na de advertentie

Het is een jaarlijkse Apple-traditie geworden: nieuwe iPhones in september. Al sinds 2012 houdt Apple vast aan deze gewoonte, maar het kan zomaar dat de tech-gigant de traditie dit jaar doorbreekt. Volgens Apple-lekker analist Jon Prosser organiseert Apple het iPhone 12-event in oktober.

iPhone 12 event in oktober?

Jon Prosser wist dit jaar al vele Apple-onthullingen voortijdig uit te lekken. Zeker als het aankomt op releasedatums, heeft de leaker het vaak bij het rechte eind. In een nieuw bericht op Twitter voorspelt hij de lanceringsdatum van de iPhone 12. Die zou vanaf 19 oktober te koop zijn. Eén week daarvoor – op maandag 12 oktober – zou het toestel worden gepresenteerd tijdens een iPhone-event

Dat de iPhone-keynote in oktober plaatsvindt is al opmerkelijk, maar Prosser brengt meer verrassend nieuws. De release van de nieuwe Apple Watch Series 6 zou op 7 september zijn, waarbij het nieuwe klokje wordt aangekondigd via een persbericht. Daarmee wijkt Apple wederom af van een traditie, want de Apple Watch wordt al jaren tijdens het iPhone-event onthuld.


kooptip

Ondanks dat Prosser een goede staat van dienst heeft, plaatsen we wel onze vraagtekens bij het gerucht. Apple houdt namelijk graag vast aan tradities en het bedrijf weet dat liefhebbers en journalisten rekenen op die tweede week in september. De iPhone 12 is slechts een paar weken vertraagd, dus waarom zou het iPhone-event niet in september kunnen plaatsvinden?

iPhone 12 Pro in november

Naast de iPhone 12 verschijnen er naar verluidt opnieuw twee duurdere Pro-modellen: de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Prosser schrijft dat deze toestellen pas in november te koop zijn en in de winkels liggen. Een precieze datum noemt hij niet. In een latere tweet houdt Prosser nog een slag om de arm: er zou nog onzekerheid zijn over de releasedatums van de Pro-modellen en er bestaat een kans dat de datums nog veranderen.

Verder maakt de tweet duidelijk dat we binnenkort ook een nieuwe iPad kunnen verwachten. Die zou net als de Apple Watch worden aangekondigd op maandag 7 september. Als we afgaan op eerdere geruchten, gaat het waarschijnlijk om de 8e generatie iPad, die de goedkoopste tablet van Apple opvolgt. Mogelijk lanceert Apple daarnaast ook een nieuwe iPad mini.

In de komende weken sijpelen er ongetwijfeld meer geruchten over de nieuwe iPhones binnen. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!