Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Gelekte tekeningen tonen ontwerp iPhone 16: dit is er veranderd

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 16 tekeningen

De eerste tekeningen van het iPhone 16 design zijn gelekt, en daarop is een opvallend nieuw detail te zien.

Lees verder na de advertentie

iPhone 16 gelekt

De iPhone 16 komt pas in september uit, maar er zijn nu al de nodige geruchten over het toestel voorbijgekomen. Zo weten we al dat Apple zich gaat richten op nieuwe AI-functies, dat de actieknop naar alle modellen komt, en dat de camera’s weer de nodige upgrades krijgen. Maar hoe het toestel er precies uit gaat zien, was tot nu toe onbekend.

Nu zijn eindelijk de eerste tekeningen van de ‘normale’ iPhone 16 en iPhone 16 Plus gelekt, en weten we ongeveer wat we kunnen verwachten qua design. De aluminium randen, het Dynamic Island en de gebogen schermranden komen allemaal overwaaien van de iPhone 15. Maar op de tekeningen vallen twee nieuwtjes op: de actieknop van de Pro-modellen zit nu op het normale model, en de camera heeft een volledig nieuw ontwerp.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iPhone 16 camera

Met name de camera is interessant. De twee lenzen – van de hoofdcamera en de ultragroothoekcamera – zitten nu onder elkaar in plaats van diagonaal. Bovendien zitten ze op een langwerpig camera-eilandje, dat doet denken aan de iPhone X. Hieronder zie je hoe dat er in de praktijk uit gaat zien.

De nieuwe camera-indeling zat er al aan te komen, want dit is nodig om Ruimtelijke video’s mogelijk te maken. Op de iPhone 15 Pro zitten de camera’s al onder elkaar, en daarop zit de functie al. Ruimtelijke video’s zijn 3D-filmpjes die je terug kunt kijken op de Apple Vision Pro. Daarbij kijk je als het ware in de video, en verandert bij het bewegen van je hoofd het perspectief. Ook op de Meta Quest kun je de filmpjes in 3D terugkijken.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone 16 release

De iPhone 16 komt dus in september 2024 uit, en heeft waarschijnlijk dezelfde prijs als de iPhone 15. Tegelijkertijd verschijnt iOS 18 voor de iPhone die je nu al in je broekzak hebt – en die update voegt héél veel nieuws toe. Genoeg om naar uit te kijken!