Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17.2 bèta 2 activeert langverwachte iPhone 15-functie

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iOS 17.2 bèta 2

Apple heeft iOS 17.2 bèta 2 uitgebracht, en de update activeert een iPhone 15-functie waar we al maanden op wachten.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.2 bèta 2

In de laatste weken van 2023 zijn ze bij Apple Park in Cupertino nog hard aan het werk. De aankomende iOS-update, iOS 17.2, heeft namelijk een geplande release eind november of begin december. En om die update voor die tijd klaar te krijgen, moet er nog heel wat getest worden.

Vandaag komt Apple dan ook alweer met de tweede bèta voor iOS 17.2 voor ontwikkelaars. En daarin zitten weer wat interessante vernieuwingen. De meest opvallende? Apple heeft eindelijk een iPhone 15-functie geactiveerd die al in september tijdens de iPhone-keynote werd aangekondigd – en die is best futuristisch.

kooptip

Nieuwe iPhone 15-functie

iPhone 15 Ruimtelijke video

Het gaat om ruimtelijke video, specifiek voor de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Hiermee wordt het voor het eerst mogelijk om video’s te schieten in 3D, aan de hand van de diepteinformatie van de verschillende lenzen van je iPhone en de ingebouwde LiDAR-scanner. Dit gebeurt in 1080p, met 30 beelden per seconde.

Maar wat kun je nou met 3D-video op een plat apparaat? Niet zoveel, maar het gaat om de toekomst. Deze nieuwe ruimtelijke video’s zijn namelijk in 3D te bekijken op de Apple Vision Pro. Wij vergelijken ze doorgaans met de chocokikkerplaatjes van Harry Potter: het is een soort venster waar in kunt kijken. Zo ziet dat eruit:

Meer vernieuwingen in iOS 17.2 bèta 2

Er is naast de nieuwe camerafunctie nog meer nieuws in iOS 17.2 bèta 2. Zo is het nu mogelijk om Siri te vragen wat de verwachte aankomsttijd is als je navigeert in Apple Kaarten, en de garantie van je iPhone staat nu prominent onder ‘Instellingen>Algemeen’. Ook wordt er nu gewaarschuwd als stickers in apps als Berichten gevoelige inhoud bevatten.

In de vorige bèta van iOS 17.2 zijn nog veel meer vernieuwingen geïntroduceerd. We hebben ze voor je opgesomd in ons artikel: iOS 17.2: nieuwe functies die dit jaar nog naar je iPhone komen. En wil je ook van aankomende bèta’s op de hoogte blijven? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!