Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 16 Pro Max krijgt grotere camerasensor – en dat ga je zien

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 16 Pro Max camerasensor

De iPhone 16 Pro Max krijgt een grotere camerasensor, en daar hebben je kiekjes profijt van. Hoe ga je het verschil merken?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de iPhone 16 Pro (Max)? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone 16 Pro (Max)

Bekende Apple-leaker ‘Digital Chat Station’ heeft op het Chinese platform Weibo enkele cameraspecificaties van de iPhone 16 Pro Max geplaatst. Zo schrijft hij dat de smartphone een aangepaste versie van de 48-megapixel Sony IMX903 sensor krijgt. Deze heeft dan een opgestapeld ontwerp (voor betere prestaties), evenals een 14-bit Analoog-naar-Digitaal Converter (voor ‘high quality image data conversion’). Verder krijgt de sensor ‘Digital Gain Control’, waarmee het dynamisch bereik en de ruisonderdrukking wordt verbeterd.

kooptip

Verder schrijft het account dat deze camerasensor van de iPhone 16 Pro Max zo’n 12% groter wordt dan die van zijn voorganger. Ter vergelijking: de sensor van de iPhone 14 Pro en iPhone 15 Pro is zo’n 1/1,28 inch, die van de iPhone 16 Pro Max wordt 1/1,14 inch – aldus het Weibo-account. Dit verschil lijkt misschien klein, maar je gaat het wel degelijk merken.

Camerasensor

Een grotere camerasensor kan de kwaliteit van je kiekjes verbeteren. Zo verhoogt dit het dynamisch bereik van de camera, waardoor je meer details kunt vastleggen in uiterst donkere en lichte omgevingen. En maak je bewust foto’s met wazige achtergronden (het zogenaamde ‘bokeh-effect’), dan komen die voortaan ook beter uit de verf. Het grotere formaat kan er zelfs voor zorgen dat je betere foto’s kunt maken wanneer je weinig licht hebt: een grotere sensor kan meer licht opvangen, zelfs met dezelfde sluitertijd en hetzelfde diafragma.

iPhone 16 release

De iPhone 16 (Pro) is de volgende iPhone in Apple’s assortiment. Hij wordt in september aangekondigd, en diezelfde maand ligt hij nog in de winkels. Benieuwd welke vernieuwingen dit toestel krijgt, naast de verbeterde camerasensor? Ons iPhone 16-dossier praat je bij.

Bron: MacRumors