Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iOS 18 wordt grootste iPhone-update ooit’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iOS 18

iOS 18 wordt in juni aangekondigd, en wordt volgens nieuwe berichten de grootste iPhone-update ooit. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

iOS 18

Net zoals ieder jaar bereidt Apple weer een grote iPhone-update voor voor het najaar. In september 2024 komt iOS 18 uit, en dat wordt volgens Apple-analist Mark Gurman de grootste update die de iPhone ooit heeft gekregen. En dat zegt heel wat, want met iOS 7 ging al het volledige besturingssysteem op de schop qua design: je moet dus nog groter denken dan dat.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Gurman noemde al eerder dat Apple grote AI-functies wil toevoegen in iOS 18. Siri zou gaan werken aan de hand van een taalmodel, net zoals ChatGPT, waardoor de stemassistent veel meer begrijpt. Ook wordt AI toegepast in andere delen van iOS. Denk aan de Berichten-app, zodat een deel van je schrijfwerk al voor je wordt gedaan, of aan Apple Music, die slim afspeellijsten voor je kan maken.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Veel meer functies

Hoewel AI centraal zal staan in iOS 18, is dat niet waar de vernieuwingen ophouden. Volgens Gurman komt er ‘nog veel meer’ naar de iPhone, met ambitieuze plannen voor het gehele besturingssysteem. Dit kan zich ook vertalen in een vernieuwde interface – het huidige design is er ten slotte al 11 jaar.

iOS 16 design

Er is dus genoeg om naar uit te kijken. In juni 2024 organiseert Apple de WWDC – de Worldwide Developers Conference – waar iOS 18 zijn opwachting maakt. Dan volgt er een zomer vol bètaversies, met de uiteindelijke release van de update in september. Ook de iPhone 16 komt rond die tijd uit, waar iOS 18 direct op geïnstalleerd zal zijn.