Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 16 wordt helemaal gericht op AI: dit onderdeel verklapt het

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 16 AI

Ook Apple gaat mee in de trend van AI: de iPhone 16 zit namelijk boordevol AI-functies. Dat gerucht ging al rond, maar een gelekt onderdeel bevestigt het nu.

Lees verder na de advertentie

AI: Apple in 2024 overstag

In 2023 is er veel veranderd op het vlak van artificiële intelligentie. In januari had nog bijna niemand gehoord van de term ‘GPT’, maar inmiddels is bijna iedereen wel bekend met ChatGPT, Bing Chat, Dall-E en andere handige tools. En die ontwikkeling zet alleen maar door.

Siri Vision Pro

In 2024 wil ook Apple heel wat AI-snufjes introduceren. Zo zou iOS 18 helemaal gericht zijn op het integreren van de techniek in allerlei apps, zoals in Berichten voor automatische antwoorden, in Apple Music voor automatisch gegenereerde afspeellijsten, en in Siri voor véél slimmere antwoorden van de stemassistent. En op de iPhone 16 gaat Apple nog een stapje verder.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iPhone 16 met AI

De iPhone 16 krijgt namelijk gloednieuwe A18- en A18 Pro-chips met een verbeterde Neural Engine. Deze biedt extra rekenkracht voor het verwerken van AI-taken. Hierdoor komen er exclusieve slimme functies naar de nieuwe iPhone – al is nog niet bekend om welke functies het precies gaat.

Wel hebben we nu de eerste concrete bevestiging dat de iPhone 16 een focus krijgt op AI. Apple-analist Ming-Chi Kuo geeft namelijk aan dat het nieuwe model een totaal vernieuwde microfoon krijgt, die je stem veel beter moet oppikken ongeacht het omgevingsgeluid. Dit zou communicatie met de nieuwe versie van Siri veel soepeler moeten maken. Bovendien is de nieuwe microfoon beter bestendig tegen water.

iPhone 16: wanneer?

De iPhone 16 komt ergens in september 2024 uit. Dat duurt dus nog wel even. Maar de grote AI-update, iOS 18, wordt al in juni 2024 aangekondigd. Een halfjaartje geduld dus. En tot die tijd hou je de laatste geruchten in de gaten via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!