Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Exclusieve’ Vision Pro-functie nu al beschikbaar op Meta Quest

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone ruimtelijke foto's

De Apple Vision Pro komt vandaag uit in de VS, en concurrent Meta heeft nu al een exclusieve functie van Apple’s headset naar zijn eigen Meta Quest-bril overgebracht.

Lees verder na de advertentie

Apple Vision Pro is uit

De Apple Vision Pro is er eindelijk – in de Verenigde Staten dan. Apple’s revolutionaire headset ligt voor $ 3499 in de winkels, en heeft indrukwekkende specificaties. Knalscherpe 4K micro-oled-schermen, een supersnelle M2-chip, hoogwaardige camera’s die je werkelijke omgeving in de bril laten zien, oog- en handtracking en nog veel meer.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Ook qua software heeft Apple het goed voor elkaar. Met het nieuwe besturingssysteem visionOS wordt de wereld van VR en AR (lees hier het verschil) verrijkt met handige apps en features. Eén van die functies, die nog niet eerder was vertoond, is Ruimtelijke video. Dit is een 3D-filmformaat dat je vast kunt leggen met je iPhone 15 Pro, en op immersieve wijze weer terug kunt kijken in de Apple Vision Pro. Maar die functie is nu al gekopieerd!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Ruimtelijke video van Vision Pro op Meta Quest

Het gaat om een slimme zet van concurrent Meta. Die maakt al enkele jaren headsets zoals de Quest 2, Quest Pro en Quest 3, die net als de Vision Pro al het rekenwerk in de bril zelf doen. En met een nieuwe software-update (versie 62.0) krijgen al die brillen nu ondersteuning voor Ruimtelijke video’s.

Meta Quest 62.0

Wanneer de update op je bril staat – hij wordt in de komende weken uitgerold – kun je via de Meta Quest-app op je iPhone je Ruimtelijke video’s uploaden naar de headset. Daarna kijk je ze terug via de Files-app op de headset, en zien ze er net zo uit als op de Apple Vision Pro.

Huh, mag dat wel?

Dit lijkt op een situatie waar Apple een stokje voor gaat steken, maar dat valt waarschijnlijk wel mee. Ruimtelijke video’s van de iPhone 15 Pro gebruiken namelijk een normale videostandaard, HEVC, maar dan met twee perspectieven. Dat een Meta Quest dit kan uitlezen met wat software-aanpassingen, is dus eigenlijk niet tegen te houden.

iPhone ruimtelijke video's

Om je alvast voor te bereiden op de nieuwe functie van de Meta Quest, kun je nu al Ruimtelijke video’s schieten met je iPhone 15 Pro (Max). Ga hiervoor naar ‘Instellingen>Camera>Bestandsstructuren’ en zet hier Ruimtelijke video aan. Wanneer je in de Camera-app gaat filmen, moet je dan alleen nog even op het Apple Vision Pro-icoontje tikken om in 3D te filmen. En heb je nog geen Meta Quest? Hier vind je de bril: