Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iPhone 15 problemen stapelen zich op: wat is er aan de hand?

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iPhone 15 vingerafdrukken

Sinds vorige maand is de langverwachte iPhone 15 verkrijgbaar. Het toestel heeft een nieuw ontwerp, veelbelovende nieuwe functies – én enkele vervelende kinderziektes. In dit artikel duiken we in de struikelblokken waar deze telefoon mee te maken heeft. Wat zijn de bekendste iPhone 15 problemen? En belangrijker nog, wat zijn de oplossingen?

Lees verder na de advertentie

1) iPhone 15 Pro soms te heet om aan te raken

Wordt de iPhone 15 te heet? Heel wat gebruikers klagen dat ze het toestel nauwelijks vast kunnen houden, en dan gaat het met name om de Pro-modellen. Apple heeft inmiddels erkent dat er een probleem is, en er is nu een nieuwe update uitgebracht die het moet verhelpen: iOS 17.0.3. Updaten dus! Ook apps van derden kunnen zorgen voor oververhitting van de iPhone, en om dat op te lossen is Apple in gesprek met de ontwikkelaars. Het ligt in ieder geval niet aan het titanium frame van het toestel.

2) Titanium frame verkleurt

The finger prints look shockingly bad 🤯 Blue Titanium and Natural Titanium 🫢 pic.twitter.com/c8laYUPuYf

— Andrew Clare (@andrewjclare) September 15, 2023

kooptip


De iPhone 15 Pro (Max) is de eerste iPhone met een titanium frame. Dit is licht van gewicht en ziet en bijzonder chic uit. Maar het is ook gevoelig voor vingerafdrukken: de olie van je huid kan de kleur van het frame veranderen. Gelukkig is dit maar tijdelijk en is er ook een eenvoudige oplossing: poets je iPhone met een vochtig doekje en hij ziet er weer uit als nieuw.

3) Vastlopers bij de installatie

Wil je vanaf een andere iPhone overstappen naar de iPhone 15, dan kan er een probleem ontstaan met de data-overdracht. De telefoon kan tijdens het proces compleet vastlopen. Apple heeft hiervoor inmiddels een update uitgebracht, iOS 17.0.2. Stel je je iPhone voor het eerst in, dan krijg je de vraag of je eerst wilt updaten. Die optie kun je overslaan, maar om problemen te voorkomen is het dit keer verstandig om dit meteen te doen. Update bij voorkeur ook je oude iPhone naar de nieuwste versie.

4) Stofjes onder de lens

Sommige iPhone 15-modellen blijken stofjes onder de lens te hebben. Heel irritant, want die zitten op iedere foto en dus blijf je bezig met retoucheren. De stofjes lijken overigens niet alleen onder de lens, maar overal in het toestel te zitten – niet best.

A teardown guy show Apple’s iPhone 15 and said there was dust in the lens and motherboard. This raises an interesting quality issue: Some iPhone 15 are said to be made in India, although it seems like the pros are made in China. Some people suspect that the quality is not good… pic.twitter.com/4qr77QIuGH

— Majin Bu (@MajinBuOfficial) September 23, 2023

5) BMW vernielt de Apple Pay-chip

Rijd je een BMW en heb je een iPhone 15? Problemen liggen op de loer. De BMW heeft een oplaadstation voor het draadloos opladen van je iPhone, maar daarbij loopt de iPhone compleet vast. Na het opnieuw opstarten is er een blijvend probleem: de nfc-chip werkt dan niet meer. Dat betekent onder meer dat betalen met Apple Pay niet meer mogelijk is. Voor dit probleem is nog geen oplossing.

6) Speaker maakt een krakend geluid

Verschillende mensen hebben hun toestel al geretourneerd omdat de speakers een krakend geluid maken. Dit probleem lijkt op alle modellen voor te komen, bij zowel muziek als telefoongesprekken. Bij muziek valt het minder op, bij spraak is het vervelender. De oplossing zal je niet bevallen: het geluid minder hard zetten. Het probleem doet zich namelijk voor wanneer het volume hoger staat dan pak hem beet tachtig procent.

7) Glazen achterzijde breekt eenvoudig

We hebben een beetje een hekel aan YouTube-filmjes waarin gloednieuwe iPhones mishandeld worden, maar ze maken wel duidelijk dat de glazen achterzijde van de iPhone 15 Pro Max relatief snel breekt. Sneller dan de achterzijde van de ‘gewone’ iPhone 15 Pro, en ook andere iPhone-modellen komen beter door de tests heen dan de Pro Max. mogelijk heeft het te maken met het formaat van het toestel in combinatie met het titanium frame – dat zou te weinig schokdempend zijn.