Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Wordt de iPhone 15 te heet?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 15 Pro Max reviews

Sinds vorige week is de nieuwe iPhone 15-serie uit. De meest geavanceerde versie, de titanium iPhone 15 Pro lijkt een probleem te hebben: hij wordt te heet. Online stromen de klachten binnen.

iPhone 15 te heet

‘Het toestel raakt overhit als ik 8 à 10 minuten aan het bellen ben.’ ‘Ik heb de iPhone 15 Pro sinds vandaag en hij wordt zo heet dat ik hem niet lang kan vasthouden.’ ‘Ik realiseerde me al snel dat-ie heter werd dan mijn vorige telefoon.’ De stroom aan klachten over de iPhone 15 Pro is eindeloos. Oververhitting komt vaak voor als de processor flink wordt belast. Als je fervent aan het gamen bent kun je ermee te maken krijgen, of tijdens het bewerken van een 4K-video. Maar de iPhone 15 Pro-gebruikers melden onder meer op Apple’s discussieforum dat het toestel al heet wordt bij het uitvoeren van simpele taken, dus lijkt er iets meer aan de hand te zijn.

Hoe lost Apple dit op?

Apple-kenner Ming-Chi Kuo Kuo zegt dat oververhitting mogelijk veroorzaakt wordt door ‘compromissen in het ontwerp van het thermische systeem’. De iPhone 15 heeft een kleiner gebied dat helpt bij de afvoer van warmte, en dan is er nog het nieuwe materiaal – titanium. Het toestel is daardoor wel lekker licht, maar heeft mogelijk problemen met het afvoeren van de warmte.

Kan zo’n hardware-probleem wel nog verholpen worden? Kuo denkt dat Apple de problemen kan oplossen met een software-update – dan worden de prestaties van de chip mogelijk ietsje teruggeschroefd.

Onze bevindingen

Zelf hebben we de iPhone 15 Pro al uitvoerig getest. Hebben we er ook last van gehad? Tijdens het instellen van de telefoon werd deze wel wat warmer dan we gewend zijn. De telefoon is dan natuurlijk druk bezig met het downloaden van apps, het indexeren van de fotobibliotheek, het overzetten van data en allerlei dingen op de achtergrond. Maar zo extreem als bij bovenstaande gebruikers was het zeker niet.

Bron: MacRumors