Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Vingerafdrukken veranderen kleur van de iPhone 15 Pro: reden tot zorg?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 15 Pro Max camera


Lees verder na de advertentie

Vanaf vandaag ligt de nieuwe iPhone 15-serie in de winkels. Met onder meer de iPhone 15 Pro (Max): de eerste iPhone die van titanium is gemaakt, wat zorgt voor een luxe uitstraling. Maar er is één ding waar je op moet letten: je vingerafdrukken kunnen de kleur van het frame veranderen. Toch hoef je je geen zorgen te maken over permanente schade.

Titanium iPhone 15 verkleurt

De iPhone 15 Pro (Max) is de eerste iPhone die is gemaakt van titanium. Dat heeft zo zijn voordelen: het ziet er mooi uit, en is stevig maar toch licht. ‘De lichtste Pro-modellen ooit’, aldus Apple. Maar er kleeft ook een klein nadeel aan. Foto’s van iPhone 15 Pro-modellen met zichtbare vingerafdrukken op het titanium frame circuleren al dagenlang op social media, maar nu erkent Apple ook zelf dat er iets aan de hand is. In een recent bijgewerkt support-document, waarschuwen ze voor de ‘kleurverandering’.

‘Bij de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max kan de olie van je huid tijdelijk de kleur van de buitenste band veranderen.’ Tijdelijk dus, en de oplossing vermelden ze ook meteen: ‘Als je je iPhone met een zachte, licht vochtige, pluisvrije doek afveegt, ziet hij er weer als nieuw uit.’

De meeste mensen zullen overigens geen last hebben van dit probleem: als je je iPhone in een hoesje stopt, is er sowieso niets aan de hand.

iPhone 15-serie nu in de winkel


kooptip

Vorige week heeft Apple de iPhone 15 aangekondigd. Afgelopen vrijdag startte de voorverkoop en vanaf vandaag liggen de toestellen dan daadwerkelijk in de winkel, onder meer bij retailers zoals CoolblueMediamarktBol.com en Belsimpel. De opvallendste vernieuwingen voor het Pro-model zijn, naast het titanium, de multifunctionele actieknop en een sterk verbeterde camera.

Bron: Apple Support