Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple erkent: iPhone 15 heeft een probleem

Auteur: Laura Grootaarts
7 reacties
iPhone 15 Pro Max

Apple erkent dat de iPhone 15 Pro (Max) een probleem heeft: soms raakt de iPhone 15 oververhit. Aan een oplossing wordt gewerkt – maar wat is er nu precies aan de hand?

Lees verder na de advertentie

iPhone 15 oververhit

De iPhone 15-serie ligt nog maar een week of anderhalf in de winkels. In de eerste dagen na release stroomden social media vol met klachten over de geavanceerde versie van het nieuwe toestel, de iPhone 15 Pro. Deze iPhone 15 zou zó warm worden, dat je hem niet eens meer goed vast kunt houden. Dit gebeurt niet alleen als de iPhone zwaar werk verricht, maar ook bij bijvoorbeeld kortdurende telefoongesprekken.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de iPhone 15 en de updates van Apple? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De iPhone 15 Pro is de eerste titanium iPhone, en aanvankelijk werd gedacht dat dit het probleem vormde. Mogelijk voert het materiaal de warmte niet goed af. Maar nu lijkt het toch net even anders te liggen.

Apple erkent het probleem

Apple erkent dat er een probleem is met de iPhone 15: de telefoon wordt inderdaad warmer dan je zou verwachten. Maar Apple ontkent dat het titanium frame van de iPhone de boosdoener is. Sterker nog: dit zou juist beter in staat zijn om de warmte af te voeren. Er is dus iets anders aan de hand. Volgens Apple is het probleem drieledig, zo geven ze aan in een verklaring:

We hebben een aantal situaties gevonden die ervoor kunnen zorgen dat de iPhone warmer aanvoelt dan verwacht.

  • Het apparaat kan de eerste paar dagen na het instellen of herstellen warmer aanvoelen door verhoogde achtergrondactiviteit.
  • We hebben ook een bug gevonden in iOS 17 waar sommige gebruikers last van hebben en die in een software-update zal worden verholpen.
  • Een ander probleem betreft een aantal recente updates van apps van derden die ervoor zorgen dat het systeem overbelast raakt. We werken samen met deze app-ontwikkelaars aan oplossingen die momenteel worden uitgerold.

Wachten op een update

Een deel van het probleem zou dus verholpen moeten worden met een iOS 17-update. Op dit moment wordt de bèta van iOS 17.1 getest; een relatief grote tussentijdse update die pas eind deze maand verwacht wordt. Het zou ook kunnen dat Apple eerder een kleinere tussentijdse update uitbrengt – iOS 17.0.3 zou dat dan worden – specifiek voor dit probleem en andere meer urgente iOS 17 problemen.

Bron: MacRumors