Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 15 Pro krijgt véél langere accuduur door deze verbeteringen

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 15 Pro


Lees verder na de advertentie

De iPhone 15 Pro wordt een stuk zuiniger – en krijgt daardoor een langere accuduur dan ooit. Dit is hoe Apple dat voor elkaar krijgt.

iPhone 15 Pro accuduur

Apple heeft er de laatste jaren werk van gemaakt om de zuinigheid van de iPhone flink te verbeteren. De nieuwste modellen, en specifiek de iPhone 14 Plus, hebben hierdoor de langste accuduur tot nu toe – maar de iPhone 15 Pro gaat ze op dat front alweer verslaan.

Er worden namelijk twee belangrijke ontwikkelingen doorgevoerd bij de iPhone 15 Pro die de accuduur nóg indrukwekkender gaan maken. De eerste heeft te maken met de processor. De nieuwe A17-chip zou gebaseerd zijn op een 3nm-procedé. Om een technisch verhaal kort te houden: hierdoor zijn alle transistors kleiner, en verbruikt de iPhone nog minder stroom voor dezelfde prestaties.

Nieuwe schermtechniek

Naast de efficiëntere processor, krijgt de iPhone 15 Pro ook verbeterde schermtechniek. Zo zijn er eerder al geruchten voorbijgekomen over nieuwe ’two-stack’ oled-schermen, die bij dezelfde helderheid 30% minder stroom verbruiken.


kooptip

OLED buigen

Nu is er een tweede gerucht bij gekomen over de beeldchip die het scherm moet aansturen. Die is nu nog gebaseerd op een 40nm-procedé, maar die zou de stap maken naar 28nm. Ook dit scheelt behoorlijk in het stroomverbruik – zo’n 30%.

En de normale iPhone 15?

De reguliere iPhone 15 (Plus) krijgt wat minder grote verbeteringen. Zo krijgt dit model niet de efficiëntere A17-chip, maar in plaats daarvan de A16-chip die we al kennen van de iPhone 14 Pro. Bovendien is het niet bekend of de nieuwe oled-schermen ook naar de reguliere modellen komen. Daarmee lijkt de iPhone 15 Pro (Max) dus de nieuwe batterijkoning te worden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max)? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors, bron afbeelding: 9to5Mac