Terug naar ‘iPhone 15 krijgt drukgevoelige in plaats van fysieke knoppen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 15 krijgt drukgevoelige in plaats van fysieke knoppen’

Door Laura Grootaarts28 oktober 2022 09:452 min. leestijd0

De iPhone 14 ligt nog maar net in de winkels, maar nu al wordt er druk gespeculeerd over de opvolger ervan. Volgens de zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone 15 drukgevoelige knoppen. Maar dat geldt niet voor álle modellen.

iPhone 14 Pro camera

iPhone 15: drukgevoelige knoppen

Volgens Kuo worden de volumeknoppen en de power-knop van de iPhone 15 zogenaamde ‘solid state’-knoppen, in plaats van fysieke/mechanische knoppen zoals dat nu nog het geval is. Het lijkt daarbij alsof je de knoppen indrukt, maar dit is slechts een illusie.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Het klikgevoel wordt gesimuleerd door een trilmotortje in de iPhone: de Taptic Engine. Volgens Kuo bevat de iPhone 15 straks in totaal drie Taptic Engines. Nu is dat er nog maar één. Apple deed dit al eerder met de thuisknop van de iPhone: de iPhone 7 en nieuwer is uitgerust met een thuisknop die je eigenlijk niet écht kunt indrukken. En ook het trackpad van je Mac werkt volgens dit principe: je voelt een klik, maar die is er in feite niet.

Duurzamer dan fysieke knop

Volgens Kuo zal Apple de twee luxere iPhone-modellen uitrusten met zulke knoppen, laten we zeggen de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Ultra. Dat doet wat voor de duurzaamheid van deze toestellen, want een knop die je niet fysiek indrukt, is een stukje steviger. Ook kunnen dit soort knoppen beter tegen water. Niet voor niets gingen er jaren terug ook geruchten over een Apple Watch met drukgevoelige in plaats van fysieke knoppen.

Hoewel het nog lang duurt voordat de iPhone 15 verschijnt, is dit niet het enige gerucht. We weten al zeker dat de iPhone 15 usb-c in plaats van Lightning krijgt. Verder wordt er druk gespeculeerd over een perischooplens en Face ID achter het scherm.

Wil je op de hoogte blijven van alle geruchten rondom de iPhone 15? Meld je dan aan voor onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar