Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Apple Watch krijgt drukgevoelige in plaats van fysieke knoppen'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Made for Apple Watch


Lees verder na de advertentie

Apple gaat iets veranderen aan de knoppen van de toekomstige Apple Watch: je kunt ze niet meer echt indrukken. Door haptische feedback krijg je toch het gevoel dat je ze wel degelijk indrukt.

Apple Watch knoppen

De nieuwe Apple Watch blijft net zoals de huidige modellen twee knoppen houden: de zijknop en de digitale kroon. Maar volgens Fast Company vervangt Apple de fysieke knoppen door drukgevoelige ‘solid state’-knoppen. Duw je op een knop, dan zorgt de taptic engine voor een lichte trilling zodat je een klik-illusie krijgt. Aan de digitale kroon kun je overigens nog wel gewoon draaien.

Het is niet de eerste keer dat Apple deze methode gebruikt. Apple deed dit ook al bij de iPhone 7 (Plus) en nieuwer. Daarbij krijg je het gevoel dat je de thuisknop indrukt, terwijl dat in werkelijkheid helemaal niet zo is. Ook bij de trackpads van de MacBook en de MacBook Pro wordt eenzelfde techniek gebruikt.

Voordelen

Knoppen die je niet meer echt kunt indrukken, bieden verschillende voordelen. Ten eerste helpt het om de toestellen nog waterbestendiger te maken. En er blijft meer ruimte over voor een grotere batterij of andere onderdelen. Bovendien gaan onderdelen die niet bewegen, ook minder snel kapot.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple zou daarbij proberen om de bovenkant van de knoppen in te zetten als sensoren, om gezondheidsgerelateerde data te verzamelen. Biijvoorbeeld de hartslag. Er is nu natuurlijk ook al een hartslagmeter aan de achterzijde van het horloge die werkt met direct contact met de huid, maar voor sommige metingen moet er op meer dan één plek contact zijn met de huid.

Apple Watch Series 4

Volgens Fast Company zijn de vernieuwingen onderdeel van de nieuwe Apple Watch die dit najaar moet verschijnen – de Apple Watch Series 4. Is dat niet het geval, dan gaat dit toch zeker gebeuren met de Apple Watch die in 2019 verschijnt.