Terug naar 'Apple Watch krijgt drukgevoelige in plaats van fysieke knoppen'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple Watch krijgt drukgevoelige in plaats van fysieke knoppen'

Door Laura Grootaarts11 juni 2018 10:382 min. leestijd0

Apple gaat iets veranderen aan de knoppen van de toekomstige Apple Watch: je kunt ze niet meer echt indrukken. Door haptische feedback krijg je toch het gevoel dat je ze wel degelijk indrukt.

Apple Watch knoppen

De nieuwe Apple Watch blijft net zoals de huidige modellen twee knoppen houden: de zijknop en de digitale kroon. Maar volgens Fast Company vervangt Apple de fysieke knoppen door drukgevoelige ‘solid state’-knoppen. Duw je op een knop, dan zorgt de taptic engine voor een lichte trilling zodat je een klik-illusie krijgt. Aan de digitale kroon kun je overigens nog wel gewoon draaien.

Apple Watch knoppen

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het is niet de eerste keer dat Apple deze methode gebruikt. Apple deed dit ook al bij de iPhone 7 (Plus) en nieuwer. Daarbij krijg je het gevoel dat je de thuisknop indrukt, terwijl dat in werkelijkheid helemaal niet zo is. Ook bij de trackpads van de MacBook en de MacBook Pro wordt eenzelfde techniek gebruikt.

Voordelen

Knoppen die je niet meer echt kunt indrukken, bieden verschillende voordelen. Ten eerste helpt het om de toestellen nog waterbestendiger te maken. En er blijft meer ruimte over voor een grotere batterij of andere onderdelen. Bovendien gaan onderdelen die niet bewegen, ook minder snel kapot.

Apple zou daarbij proberen om de bovenkant van de knoppen in te zetten als sensoren, om gezondheidsgerelateerde data te verzamelen. Biijvoorbeeld de hartslag. Er is nu natuurlijk ook al een hartslagmeter aan de achterzijde van het horloge die werkt met direct contact met de huid, maar voor sommige metingen moet er op meer dan één plek contact zijn met de huid.

Apple Watch Series 4

Volgens Fast Company zijn de vernieuwingen onderdeel van de nieuwe Apple Watch die dit najaar moet verschijnen – de Apple Watch Series 4. Is dat niet het geval, dan gaat dit toch zeker gebeuren met de Apple Watch die in 2019 verschijnt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar