Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘iPhone 15 wordt mega-update dankzij AI’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 15 ontwerp


Lees verder na de advertentie

De nieuwe iPhone 15-serie krijgt exclusieve AI-functies. Dit meldt de Apple-analist Dan Ives. De iPhone 15 zou daardoor een ‘game-changer’ zijn, dus dat belooft wat. Maar welke AI-functies mogen we verwachten?

iPhone 15 en AI

Over de iPhone 15-serie weten we al veel, zoals een nieuw ontwerp en een grotere batterij. De goedkopere modellen krijgen met het Dynamic Island en een 48-megapixelcamera features die nu nog exclusief zijn voor de duurste Pro-modellen. De iPhone 15 Pro Max zou worden uitgerust met een verbeterde zoomcamera.

Maar hoewel 2023 hét jaar is van artificial intelligence (AI), hoorden we nog geen geruchten over nieuwe AI-functies bij de iPhone 15. Tot nu. Dan Ives, een goed geïnformeerde analist van Wedbush Securities, vertelt tegenover Daily Mail dat de iPhone 15 een ‘game-changer iPhone’ is, mede dankzij AI.

Hij beweert dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Apple zich agressief op kunstmatige intelligentie stort – en de iPhone 15 zou weleens de springplank kunnen zijn.

Voedings- en trainingsschema’s


kooptip

Vooral in de Gezondheid-app speelt AI volgens Ives straks een belangrijke rol. Met behulp van AI zou de iPhone 15 in staat zijn om op maat gemaakte trainingsschema’s en maaltijden voor te stellen. Dit gebeurt basis van data die de iPhone of Apple Watch verzamelt, zoals hartslag-, slaap, en ademhalingsgegevens.

De analist zegt ook dat Apple AI zou kunnen gebruiken om iemands humeur bij te houden, door spraak vast te leggen en sms-berichten te analyseren. Zo kan de software zien of je je gelukkig, verdrietig of gestrest voelt. Wat Apple precies met deze gegevens wil zegt de analist er niet bij, maar het lijkt ons aannemelijk dat het onderdeel wordt van de nieuwe Dagboek-app, een journaling-app om je stemming vast te leggen.

Apple en AI

Met de komst van ChatGPT, Midjourney en alle andere verbluffende AI-tools zou het niet gek zijn als Apple zich meer en meer op AI zou concentreren. Bij de aankondiging van iOS 17 zagen we daar al wat van terug. Dankzij AI worden de autocorrecties en tekstsuggesties bijvoorbeeld beter. Apple rept zelf overigens niet over AI, maar gebruikt de term machine learning, een onderdeel van kunstmatige intelligentie.

Of de iPhone 15 inderdaad grote AI-functies krijgt, horen we in september. In deze maand presenteert Apple traditioneel de nieuwe iPhone-serie. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!