Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone 14 krijgt meer en sneller werkgeheugen’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Face ID iPhone 14


Lees verder na de advertentie

De iPhone 14 gaat er qua werkgeheugen op vooruit. De iPhone 14 (Max) krijgt meer werkgeheugen, de luxere iPhone 14 Pro (Max) krijgt sneller werkgeheugen. Dat blijkt uit een rapport van het Taiwanese DigiTimes.

iPhone 14 werkgeheugen: meer en/of sneller

De iPhone 14 (Max) is de instapper van dit jaar. Waar de reguliere iPhone 13 het nog moest doen met 4 GB RAM, krijgt de iPhone 14 er dit jaar 6 GB. Het gaat dan om LPDDR4X-geheugen. En dan het luxere model van dit jaar, de iPhone 14 Pro Max. Eerdere geruchten spraken over 8 GB werkgeheugen, maar het wordt waarschijnlijk 6 GB. Toch is er sprake van vooruitgang, want het type werkgeheugen verandert: het gaat om LPDDR5. Niet meer werkgeheugen dus, maar wél sneller. En daarmee voelen de Pro-modellen beduidend sneller aan dan de instap-modellen.

Voor de complete iPhone 14-serie zou het er dan als volgt uitzien:

  • iPhone 14: 6 GB (LPDDR4X)
  • iPhone 14 Max: 6 GB (LPDDR4X)
  • iPhone 14 Pro: 6 GB (LPDDR5)
  • iPhone 14 Pro Max: 6 GB (LPDDR5)

Veel onderscheid tussen de modellen


kooptip

Het lijkt erop dat er dit jaar behoorlijk wat onderscheid is tussen de reguliere iPhone 14 (Max) en de iPhone 14 Pro (Max). Het Pro-model wordt flink vernieuwd met een nieuw design en een sterk verbeterde camera. De gewone iPhone 14 lijkt een beetje saai te worden.

Opmerkelijk is dat Apple dit jaar de nieuwe A16-chip exclusief voor het Pro-model lijkt te houden. Gewoonlijk krijgen alle iPhone-modellen dezelfde nieuwe chip, maar de reguliere iPhone 14 lijkt de A15-chip van vorig jaar te krijgen – die is overigens nog helemaal bij de tijd.

iPhone 14 release

Over ongeveer anderhalve maand zal Apple de ‌iPhone 14‌ aankondigen tijdens een speciaal event. Het lijkt erop dat we een druk najaar krijgen, met nieuwe iPhones, Apple Watches en AirPods. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Digitimes (via MacRumors)

Dit vind je misschien ook interessant