Terug naar iPhone 14 krijgt dezelfde A15-chip als iPhone 13 – maar is dat erg?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 14 krijgt dezelfde A15-chip als iPhone 13 – maar is dat erg?

Door Ward Edema2 juni 2022 10:022 min. leestijd0

Steeds meer Apple-leakers zijn het erover eens: de iPhone 14 blijft hangen op de A15-chip uit 2021, die we ook al in de iPhone 13 en iPhone SE zagen. Maar is dat zo erg? Wij denken van niet.

iPhone 14 chip

iPhone 14 krijgt oude chip

Het is ieder jaar altijd een zekerheidje tijdens de presentatie van de nieuwe iPhone: het nieuwe model is sneller. Maar daar lijkt nu voor het eerst in 15 jaar verandering in te komen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple zou er namelijk voor gekozen hebben om de iPhone 14 dezelfde A15 Bionic-chip te geven als zijn voorganger, de iPhone 13. Waarom? Wegens de aanhoudende chiptekorten wil Apple garanderen dat er genoeg iPhones geproduceerd kunnen worden, en vasthouden aan de oude chip maakt dit mogelijk.

En is dat erg?

Gelukkig liep Apple met de A15 Bionic al dusdanig voor op de concurrentie dat het eigenlijk geen groot probleem is dat de chip nog een jaar gebruikt wordt. Een voorbeeld: de chip in de nieuwste Samsung Galaxy S22 is bijna 30% trager dan de A15.

Ook komt er volgens geruchten wel meer werkgeheugen in de iPhone 14: 6 GB. De iPhone 13 had slechts 4 GB. Meer werkgeheugen betekent dat je meer apps tegelijk kunt openen, en dat je dus minder vaak moet wachten tot een app weer opgestart is. Je merkt dus alsnog wel een verschil met de iPhone 13, die ook al razendsnel was.

iPhone 14 Pro krijgt wél A16

De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max krijgen wel allebei een nieuwe A16-chip. Deze is naar verwachting zo’n 10 tot 20 procent sneller dan zijn voorganger. Overigens is er een kans dat Apple nog met marketingtermen gaat spelen: de A15 met extra werkgeheugen zou A16 kunnen heten, en de chip in de Pro-modellen de A16X.

De iPhone 14 (Pro) wordt waarschijnlijk aangekondigd op dinsdag 13 september. Wil je tot die tijd op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuwe iPhone? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar