Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iOS 16-widgets zijn zichtbaar op iPhone 14 Pro-vergrendelscherm’

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iPhone 14 always-on: widgets


Lees verder na de advertentie

De opvallendste nieuwe functie van de iPhone 14 Pro? Dat is naar verwachting een always-on scherm. Op dit scherm zie je altijd de belangrijkste informatie – ook als je iPhone niet actief is. Apple-kenner Mark Gurman zegt dat iOS 16 duidelijk hint naar een iPhone 14 always-on display.

iPhone 14 always-on: widgets iOS 16 zichtbaar

iOS 16 heeft iets nieuws: widgets op het vergrendelscherm. Gurman schrijft nu in zijn wekelijkse Power On-nieuwsbrief dat de iPhone 14 Pro (Max) deze widgets toont op het always-on display:

‘Net zoals de Apple Watch zal de iPhone 14 Pro widgets kunnen tonen met het weer, kalenders, aandelen, activiteiten en andere gegevens, terwijl het scherm op een lage helderheid en framerate blijft staan. Via de Instellingen kun je voorkomen dat er privacy-gevoelige gegevens op het vergrendelscherm verschijnen.’


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Naast de widgets is er nog meer te zien op het vergrendelscherm: de tijd, de datum en een indicator die aangeeft hoeveel ongelezen berichten je hebt. Welke widgets er zijn, zie je in ons overzicht met iOS 16 widgets.

Het is overigens niet de eerste keer dat Gurman dit bericht naar buiten brengt. Al voor de onthulling van iOS 16 claimde hij dat de update widgets zou krijgen en dat die altijd zichtbaar zijn op het iPhone 14 Pro-scherm. Inmiddels zijn we zeker van de widgets en lijkt zijn claim steeds aannemelijker.

Energiezuinig

Vorig jaar bij de iPhone 13 Pro (Max) werd het ProMotion-scherm geïntroduceerd. Daarbij wordt de beeldverversing aangepast op de getoonde content. Bij games met flitsende beelden kan-ie oplopen naar 120 hertz, bij statische content zakt-ie naar de 10 hertz.

Bij de iPhone 14 Pro (Max) kan de beeldverversing nóg verder terugzakken, namelijk naar 1 hertz. Dat is voldoende om beelden op het vergrendelscherm te tonen – en heel energiezuinig. Voor het always-on scherm wordt ook de helderheid op een laag pitje gezet. Het is te vergelijken met het always-on scherm van de Apple Watch. Waarschijnlijk krijg je ook de optie om deze functie uit te zetten. Dat levert dan weer een langere batterijduur op.

iPhone 14 in september

Apple onthult de nieuwe iPhones waarschijnlijk in september. Er verschijnen dit jaar naar verwachting vier modellen, en het ‘Altijd aan’-scherm is waarschijnlijk exclusief voor de twee duurdere Pro-modellen. Nieuw op deze modellen is verder een nieuw design met een minder prominente notch en een sterk verbeterde camera.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de iPhone 14? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg