Terug naar ‘iOS 16-widgets zijn zichtbaar op iPhone 14 Pro-vergrendelscherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iOS 16-widgets zijn zichtbaar op iPhone 14 Pro-vergrendelscherm’

Door Laura Grootaarts27 juni 2022 09:593 min. leestijd1

De opvallendste nieuwe functie van de iPhone 14 Pro? Dat is naar verwachting een always-on scherm. Op dit scherm zie je altijd de belangrijkste informatie – ook als je iPhone niet actief is. Apple-kenner Mark Gurman zegt dat iOS 16 duidelijk hint naar een iPhone 14 always-on display.

iPhone 14 always-on: widgets

iPhone 14 always-on: widgets iOS 16 zichtbaar

iOS 16 heeft iets nieuws: widgets op het vergrendelscherm. Gurman schrijft nu in zijn wekelijkse Power On-nieuwsbrief dat de iPhone 14 Pro (Max) deze widgets toont op het always-on display:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Net zoals de Apple Watch zal de iPhone 14 Pro widgets kunnen tonen met het weer, kalenders, aandelen, activiteiten en andere gegevens, terwijl het scherm op een lage helderheid en framerate blijft staan. Via de Instellingen kun je voorkomen dat er privacy-gevoelige gegevens op het vergrendelscherm verschijnen.’

Naast de widgets is er nog meer te zien op het vergrendelscherm: de tijd, de datum en een indicator die aangeeft hoeveel ongelezen berichten je hebt. Welke widgets er zijn, zie je in ons overzicht met iOS 16 widgets.

Het is overigens niet de eerste keer dat Gurman dit bericht naar buiten brengt. Al voor de onthulling van iOS 16 claimde hij dat de update widgets zou krijgen en dat die altijd zichtbaar zijn op het iPhone 14 Pro-scherm. Inmiddels zijn we zeker van de widgets en lijkt zijn claim steeds aannemelijker.

Energiezuinig

Vorig jaar bij de iPhone 13 Pro (Max) werd het ProMotion-scherm geïntroduceerd. Daarbij wordt de beeldverversing aangepast op de getoonde content. Bij games met flitsende beelden kan-ie oplopen naar 120 hertz, bij statische content zakt-ie naar de 10 hertz.

Bij de iPhone 14 Pro (Max) kan de beeldverversing nóg verder terugzakken, namelijk naar 1 hertz. Dat is voldoende om beelden op het vergrendelscherm te tonen – en heel energiezuinig. Voor het always-on scherm wordt ook de helderheid op een laag pitje gezet. Het is te vergelijken met het always-on scherm van de Apple Watch. Waarschijnlijk krijg je ook de optie om deze functie uit te zetten. Dat levert dan weer een langere batterijduur op.

iPhone 14 in september

Apple onthult de nieuwe iPhones waarschijnlijk in september. Er verschijnen dit jaar naar verwachting vier modellen, en het ‘Altijd aan’-scherm is waarschijnlijk exclusief voor de twee duurdere Pro-modellen. Nieuw op deze modellen is verder een nieuw design met een minder prominente notch en een sterk verbeterde camera.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de iPhone 14? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Murdock
Lezer
Murdock

Het was te denken dat de 13 pro max geen always on scherm krijgt, proberen de mensen te doen kopen.
Bij samsung hebben alle top modellen een always on scherm,bij Apple enkel de pro modellen.als ze maar extra verdienen.