Terug naar Enorm iPhone-tekort dreigt door onrust in Chinese fabriek
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Enorm iPhone-tekort dreigt door onrust in Chinese fabriek

Door Koen van Ekeren28 november 2022 16:072 min. leestijd0

Door onrusten bij de grootste iPhone-fabriek in China kunnen er veel minder iPhones worden geproduceerd. Het zou gaan om een tekort van 6 miljoen iPhones.

iphone 14 pro

Onrust in China

In de Chinese stad Zhengzhou staat ’s werelds grootste iPhone-fabriek – ook wel iPhone City genoemd. Vorige week doken beelden op van honderden arbeiders die daar protesteerden en de confrontatie zochten met de politie. De rellen zijn het gevolg van het strenge zero tolerance-beleid in China.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Werknemers worden bij uitbraken opgesloten om te voorkomen dat het virus zich verder verspreid. Veel arbeiders kozen ervoor om uit de fabriek te ontsnappen en terug te keren naar hun geboorteplaats. Ook wordt er geklaagd over een gebrek aan voedsel en medicijnen. Bovendien zou Foxconn (de fabriek) te weinig doen om besmette en niet-besmette werknemers uit elkaar te houden.

De onrust heeft grote gevolgen voor Apple. De gerenommeerde nieuwssite Bloomberg meldt vandaag dat het tekort aan iPhone 14 Pro-modellen hierdoor kan oplopen tot 6 miljoen eenheden. Dit heeft de website vernomen van iemand die bekend zou zijn met de assemblagewerkzaamheden in die fabriek.

iPhone-schaarste

Het is nu al zo dat als je een iPhone 14 Pro (Max) bestelt, je hem op z’n vroegst op 28 december in huis hebt. Die levertijden worden door de problemen in China vermoedelijk alleen maar langer. Het is nog onduidelijk hoe snel Foxconn de productie weer op volle toeren kan laten draaien. Het bedrijf hoopt dat begin 2023 te kunnen doen, maar het bericht van Bloomberg benadrukt dat het eerder later dan vroeger wordt.

De problemen spelen vooral bij de iPhone 14 Pro-modellen, momenteel de populairste telefoons van Apple. Of er ook tekorten dreigen te ontstaan bij de andere iPhone-modellen is onduidelijk. De problemen met de levertijd spelen nu in ieder geval nog niet bij de goedkopere Phone 14 en iPhone 14 Plus.

Meer weten over iPhone 14 Pro (Max)?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar