Terug naar iPhone 14 design heeft groter cameragat dan gedacht
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 14 design heeft groter cameragat dan gedacht

Door Ward Edema28 februari 2022 11:442 min. leestijd0

Het iPhone 14 design heeft niet langer een notch, maar twee gaatjes voor de voorste camera. Deze gaten blijken nu een stuk groter dan eerst werd gedacht, na het lekken van schematische tekeningen.

iPhone 14 design

iPhone 14 design

Vorige maand werd duidelijk dat Apple van plan is om de notch, de inkeping bovenaan het scherm van de iPhone, te vervangen door twee cameragaten. Althans, op het Pro-model van de iPhone 14. Het zou gaan om een rond gat en een pilvormig gat. In het ronde gaatje vind je de selfiecamera, en in de pilvorm zijn de sensors voor de Face ID-gezichtsherkenning verwerkt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Eerst werd gedacht dat het om redelijke kleine gaten zou gaan, maar nu blijkt uit nieuwe schematische tekeningen dat dit nog wel eens tegen kan vallen.

Groter cameragat

iPhone 14 camera

De tekeningen zijn gelekt door een account op de Chinese social media-site Weibo. Apple-analist Jon Prosser – die overigens soms de plank misslaat – zegt te kunnen bevestigen dat de tekeningen echt en accuraat zijn.

Met de toegenomen grootte van de cameramodule, vragen we ons wel af: waarom moeten we nog van de notch af? De gaten zijn volgens de tekeningen dusdanig groot, dat het nauwelijks meer ruimte op het scherm oplevert. Het is daarom logischer voor Apple om te wachten tot de gaatjes een stuk kleiner gemaakt kunnen worden, of tot er helemaal geen camergaten meer nodig zijn – maar voor dat pad is dus niet gekozen.

iPhone 14 release

iPhone 14 camera

Volgens display-analist Ross Young komt het design met het dubbele cameragat in 2023 naar álle nieuwe iPhone-modellen. Vermoedelijk gaat dit dan om de iPhone 15. Voor dit jaar verwachten we het design alleen op de iPhone 14 Pro (Max): de reguliere iPhone 14 moet het nog even doen met een notch.

Naar verwachting wordt de iPhone 14 in september aangekondigd. Ook verwachten we dan de Apple Watch Series 8. Daarvoor komen nog twee andere evenementen: het WWDC in juni, waar met name software aan bod komt, en het lente-evenement in maart. Lees hier meer over onze verwachtingen van het lente-evenement: Apple Event maart 2022: dit zijn onze verwachtingen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar