Terug naar iPhone 14 krijgt geen notch – maar wel twee gaten in het scherm
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 14 krijgt geen notch – maar wel twee gaten in het scherm

Door Ward Edema13 januari 2022 12:032 min. leestijd1

Wordt iPhone 14 notch vervangen door een punch-hole of een pilvormige camera? Volgens de nieuwste geruchten is het antwoord ‘allebei’.

iPhone 14 pro design

Een punch-hole én een pil

Volgens een bekende expert van de display-industrie, Ross Young, krijgt de iPhone 14 Pro een dubbel cameragat in het scherm. Dit vervangt de huidige ‘notch’: het hapje uit het scherm van de iPhone.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Deze twee gaten krijgen allebei een andere vorm. Het eerste gat is een zogenaamde ‘pil’, en bevat zowel de cameramodule als de infraroodcamera die gebruikt wordt voor de Face ID-gezichtsherkenning. Het tweede gat is een stuk kleiner, en bevat de zogenaamde ‘dot projector’. Dit is de module die infraroodlicht uitstraalt om je gezicht in het donker te kunnen herkennen.

Herkenbare i-vorm

Naast elkaar vormen deze twee modules een i-vormig geheel. Hoe gek dit ook klinkt, zou het goed passen bij Apple’s pogingen om de iPhone herkenbaar te houden.

iPhone 14 punch-hole

Waar vroeger de thuisknop echt bij de iPhone hoorde, is dat inmiddels de notch geworden. Misschien dat een i-vormige camera het vervolg hierop wordt, gezien de concurrentie deze vorm nog niet heeft gebruikt. Een keuze voor een ‘normale’ punch-hole of een pilvorm zou de iPhone een stuk minder herkenbaar maken.

iPhone 14 met notch?

Hoewel het gerucht van Ross Young misschien wat onwaarschijnlijk lijkt, heeft hij het vaak bij het rechte eind. Zo voorspelde hij eerder al dat de iPad mini 2021 een 8,3-inch display zou krijgen, en dat de MacBook Pro 2021 ondersteuning zou krijgen voor ProMotion.

De verwachting is dat alleen het Pro-model van de iPhone 14 de nieuwe cameramodule krijgt. De reguliere modellen van de iPhone 14, naar verwachting een 6,1-inch model en een groter 6,7-inch Max-model, krijgen nog dezelfde notch als bij de huidige iPhone 13.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron afbeelding: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
koen
Lezer
koen

ik vind dit model al mooier dan de iphone 13