Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 14 krijgt grotere accu – en één model juist een kleinere

Auteur: Ward Edema
1 reacties
iPhone 14 accu


Lees verder na de advertentie

De iPhone 14 krijgt weer een grotere accu dan zijn voorganger, blijkt uit nieuwe geruchten: zo groot wordt de iPhone 14 accu.

iPhone 14 accu

De iPhone 13 kreeg vorig jaar al een flinke update qua accu. Alle modellen kregen een grotere batterij ten opzichte van het jaar ervoor, en de iPhone 13 Pro Max spande de kroon. Dit jaar komt daar nog een schepje bovenop volgens nieuwe geruchten van Apple-leaker ShrimpApplePro.

De reguliere iPhone 14 zou een upgrade krijgen van een 3227 mAh accu naar een 3279 mAh accu. Dat is dus een heel bescheiden upgrade. Het verschil bij de iPhone 14 Pro wordt een stuk groter. Die heeft nu een 3095 mAh accu, en krijgt er een van 3200 mAh.

iPhone 14 accuduur

Met name bij de iPhone 14 Pro gaat dit zich ook echt vertalen naar een langere accuduur, door de combinatie van een grotere accu en efficiëntere chip. Het Pro-model krijgt namelijk ook een nieuwe Apple A16-chip, die naar verwachting weer een stuk minder energie verbruikt dan zijn voorganger. Dit is bij de normale iPhone 14 waarschijnlijk niet het geval – die blijft hangen op de A15. Hoe dat zit, lees je in ons artikel: iPhone 14 krijgt dezelfde A15-chip als iPhone 13 – maar is dat erg?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Verder wordt naar verwachting de iPhone 13 mini vervangen door een groter model: de iPhone 14 Max. Deze krijgt een 4325 mAh accu. En de iPhone 14 Pro Max? Die krijgt juist een kleinere accu dan zijn voorganger: hij zakt van 4352 naar 4323 mAh, maar bedenk wel dat ook dit model de efficiëntere A16-chip krijgt die hiervoor compenseert.

Meer iPhone 14 nieuws?

Wil je ook in de toekomst op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de iPhone 14? Bij iCreate bespreken we alle nieuwtjes, voorspellingen en meer. Abonneer je op onze nieuwsbrief om al het nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5mac