Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

‘Met de iPhone 14 frontcamera maak je véél betere selfies’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 14 Pro ontwerp


Lees verder na de advertentie

Dit najaar verschijnt de iPhone 14. En hoewel Apple officieel nog niets heeft aangekondigd over het nieuwe toptoestel, is er al heel veel informatie naar buiten gekomen. Bijvoorbeeld over de iPhone 14 frontcamera: die lijkt een behoorlijk grote upgrade te ondergaan.

iPhone 14 frontcamera: wat is er nieuw?

In een tijd dat filmpjes op social media en videobellen steeds belangrijker worden, hechten we ook steeds meer waarde aan een degelijke frontcamera. Het is dan ook logisch dat Apple bij de iPhone 14 flink investeert in de selfiecamera: volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo gaat het om de grootste update ooit. Kuo is niet de eerste die zegt dat de selfiecamera verbeterd wordt, maar hij heeft wel de beste reputatie.

Wat voor vernieuwingen mag je zoal verwachten? De belangrijkste verandering is autofocus. Dat betekent scherpere selfies en sowieso een betere kwaliteit foto. Daarbij wordt het diafragma een stuk groter: hierdoor valt er mee licht op de foto, en komen foto’s in het donker beter uit de verf. Bovendien kun je foto’s maken met een beter scherptediepte-effect, voor mooiere portretten.

Eerste grote verbetering in jaren


kooptip

Apple verbetert jaar op jaar de camera aan de achterzijde van de iPhone. Maar voor de camera aan de voorzijde is er doorgaans minder aandacht. De laatste grote verbetering dateert van 2019: toen kreeg de iPhone 11 een 12-megapixelcamera, daarvoor was het 7 megapixel. In de jaren daarna veranderde er nog maar weinig aan de frontcamera.

iPhone 14 release

De iPhone 14 wordt waarschijnlijk medio september aangekondigd tijdens het eerstvolgende Apple-event. Naast de selfiecamera wordt ook de camera aan de achterzijde verbeterd, en we verwachten een ander design. Zo zal bij de Pro-modellen de frontcamera verwerkt worden in een gaatje in het scherm, op de plek waar nu nog de notch zit.

Wil je ook in de toekomst op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de iPhone 14 en andere Apple-producten? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Ming-Chi Kuo (via Twitter)